Porisuhdeneuvoja Luukkone on Porilainen Maineteko 2022 – ”Vain Porissa ja porilaiset pystyvät kertomaan itsestään näin ironisesti”

Porin Nuorkauppakamari luovutti perjantaina palkinnon Porisuhdeneuvoja Luukkoselle ja tämän koko tuotantotiimille.

Porin entinen kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja Joonas ”porisuhdeneuvoja Luukkone” Nordman ovat tyytyväisiä Porilainen Maineteko -palkinnosta.

27.1. 14:30

Pori

Porin Nuorkauppakamari jakaa vuosittain Porilainen Maineteko -palkinnon henkilölle, yritykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edesauttanut positiivista henkeä ja toimintaa Porin alueella.

Vuoden 2022 maineteoksi nostettiin Porisuhdeneuvoja Luukkone. Perusteluissa todetaan Luukkosen olleen jotain aivan uutta Porissa. Luukkone toi ennennäkemätöntä näkyvyyttä kaupungille. Videoita on striimattu Porin kaupungin sosiaalisessa median kanavissa yli kahdeksan miljoonaa kertaa.

Lue lisää: ”Porisuhdeneuvoja Luukkone” saanut 8 miljoonaa klikkausta

Eräs palkintoraadin jäsen kommentoi tiedotteen mukaan voittajaa: “Porin kaupunki oli varannut videolle markkinointibudjettia, jolla ajateltiin ostaa videolle näkyvyyttä, mutta se pistettiin jäihin jo heti alussa, sillä videosta tuli ilmiö, joka markkinoi itse itseään.”

Raadin jäsenet kävivät ennen valintaa keskusteluja sekä Porissa että ympäri Suomea.

”Kun kirkkonummelaiselta kysyi vuoden 2022 lopussa, mitä hänelle tulee mieleen Porista, niin vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: tietysti ”Porisuhdeneuvoja Luukkonen” ja naurua päälle.”

Porilainen Maineteko -palkinto on jaettu vuodesta 1991 ja sen on voittanut muun muassa Pesäkarhut, Yyterin kehitystyö ja Pori Jazz.

Porilaisen Maineteon saaja palkitaan 32 kiloa painavalla, luonnollista kokoa olevalla Mustavaris-veistoksella ja siihen liittyvällä kunniakirjalla. Veistos on kiertopalkinto, jonka on ideoinut Erkki Teikari ja toteuttanut Veikko Heinonen.

Vuonna 2022 ei jaettu Porilaisen Maineteko -palkinnon kunniamainintaa, sillä raadin valinta oli niin yksimielisen selvä. Tämä vuosi oli Porisuhdeneuvoja Luukkosen.

Raati kertoo halunneensa painottaa koko produktion tärkeyttä ja saumatonta yhteistyötä eri tahojen välillä. Palkitut henkilöt ja tahot olivat siis Joonas Nordman, Porin kaupungin matkailu- ja markkinointiyksikkö / Visit Pori, Staart Oy, Koju Film Company, sekä Aino-Maija Luukkonen, joka toimi koko produktion inspiraationa.

Porilainen Maineteko -palkinto jaettiin Porin Raatihuoneella perjantaina.

Lue lisää: Tutkijatohtori: "Pori on ansainnut paikkansa viihteessä ja populaarikulttuurissa suurten kaupunkien rinnalla"

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut