Yle: Ely-keskukselta oikaisuvaatimus Porin Kirjurin kioskiasiassa

Porin Kirjurinluotoon suunniteltu puolen miljoonan euron lippakioskihanke sai Varsinais-Suomen ely-keskuksen puuttumaan peliin.

Hyväksytyn kioskihankkeen neliöhinnaksi tulisi noin 13 000 euroa.

26.1. 17:30

Ely-keskus lähettää Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristölautakunnalle oikaisuvaatimuksen liittyen Kirjurinluodon kioskisuunnitelmiin, mutta ei avaa asiaa tässä vaiheessa enempää, kertoo Yle.

Lue lisää: Havainnekuvat: Tältä näyttää Kirjurinluodon puolen miljoonan euron lippakioski

Porin tekninen lautakunta päätti 10. tammikuuta hyväksyä Kirjurinluotoon rakennettavan kioskin urakkatarjouksen lukemin 8–5. Tuolloin hyväksynnän sai RMK Rent Oy:n 430 000 euron tarjous, jonka hinnan päälle tulevat 50 000 euron sähkötyöt.

Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio oli 200 000 euroa.

Kioskiin liittyviä erimielisyyksiä on puitu julkisuudessa siitä asti. Poliitikot ovat eri mieltä kioskin kustannuksista, alueen kaavamääräyksistä poikkeamisesta sekä kioskin ulkonäöstä.

Lue myös: Nyt puhuvat Kirjurin kioskin puolesta äänestäneet poliitikot: ”Voitaisiin me siihen joku rotisko rakentaa, mikä on porilainen tyyli”

Teknisen toimialan puheenjohtaja Mikael Ropo (kok.) teki äänestyksen jälkeen suoriltaan esityksen, että kioskirakennuksen hankinta keskeytetään liian korkean hinnan vuoksi ja se palautetaan uudelleen valmisteltavaksi ja kilpailutettavaksi.

Myöhemmin Ropo kertoi olleensa yhteydessä ely-keskukseen Kirjurinluodon kiistellystä lippakioskista. Tuolloin hän kertoi, että ely-keskuksen pyytäneen itselleen asiaa koskevat asiakirjat tutustumista ja mahdollisia toimenpiteitä varten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut