Turun yliopisto ottaa lisäaikaa menoleikkauskuurin muutosneuvotteluille

Tavoitteena päätöksenteko miljoonasäästöistä hallituksessa 14. helmikuuta.

Turun yliopiston opettajankoulutuksen tulevaisuus Raumalla on mukana muutosneuvotteluissa. Rauman kaupunki on tarjonnut yliopistolle sopimusta ja osallistumista taloudellisella panoksellaan Seminaarinmäen opettajakoulutuksen turvaamiseen.

26.1. 11:47

Rauma

Turun yliopisto jatkaa helmikuulle muutosneuvotteluja taloutensa tasapainottamisohjelmasta. Osapuolet jatkavat neuvotteluja helmikuun alkupuolelle ja suunnitelmana on edelleen, että yliopiston hallitus käsittelee menoleikkausohjelman esityksiä 14. helmikuuta.

Muutosneuvotteluissa on työnantajaosapuolen ja henkilöstön pääluottamusmiesten valmisteltu esityksiä pysyvistä säästöistä yliopiston talouteen rahoitusvajeen korjaamiseksi.

Neuvotteluissa on etsitty kuluvalle vuodelle 1,5–2 miljoonan euron kuluvähennyksiä ja vuoteen 2028 mennessä 15 miljoonan euron vuotuisia menovähennyksiä.

Neuvotteluosapuolet arvioivat aiemmin, että viimeinen muutosneuvottelukokous olisi pidetty 25.1. Yliopiston sisäisen lausuntokierroksen tulosten käsittelemisen vuoksi neuvottelukokouksia päätettiin jatkaa helmikuulle, Turun yliopisto kertoo tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut