Mies ajoi pimeässä päin betoniporsasta ja kuoli – Esitutkinta valmistui: Yhtä henkilöä syytä epäillä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta

Kankaanpään Toivontien viime toukokuinen pyöräilyturma on edennyt syyttäjälle.

Noin 60-vuotias mies menehtyi törmättyään polkupyörällä pimeässä alikulkutunnelissa olleeseen betoniporsaaseen.

25.1. 11:01

Kankaanpää

Viime toukokuussa noin 60-vuotiaan miehen hengen vaatineen pyöräilyonnettomuuden esitutkinta on valmistunut.

Poliisin esitutkinnan perusteella onnettomuudessa on syytä epäillä yhtä henkilöä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kuolemantuottamuksesta. Tutkinta on edennyt syyttäjälle.

Asian käsittelyn tarkkaa aikataulua ei voida vielä arvioida.

Kankaanpään kaupunki oli asettanut Toivontien kevyenliikenteenväylän alikulun keskelle betoniporsaan estämään ajoneuvoliikennettä.

Kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui, kun yöllisellä pyöräretkellä ollut noin 60-vuotias mies ajoi pimeään tunneliin, törmäsi keskellä ajoväylää olleeseen betoniporsaaseen ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Onnettomuuden uhrin löysi varhaisella aamulenkillä ollut henkilö noin kello puoli kolmen aikaan aamuyöllä.

Vain päivää ennen onnettomuutta Kankaanpään katuvaloverkossa aloitettiin niin sanottu kesäsammutus, eli ydinkeskustaa lukuun ottamatta kaupungin katuvaloverkko oli sammutettuna. Myös alikulkutunnelit kuuluivat kesäsammutuksen piiriin.

Esitutkinnan valmistumisesta uutisoi ensimmäisenä Yle verkkosivuillaan.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut