PAM antoi lakkovaroituksen: Näitä satakuntalaisia kauppoja se koskee – listalla suurimmat marketit

Kuvituskuva.

22.1. 21:09

Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi sunnuntaina kaupan alalle lakkovaroituksen. Lakon ensimmäinen osa alkaa maanantaina 6. helmikuuta, jos neuvottelut Kaupan liiton kanssa eivät sitä ennen johda riittävän suuriin palkankorotuksiin.

Lakko on määrä sen jälkeen ulottaa isoon joukkoon suuria marketteja torstaina 9. helmikuuta. Lakkojen on tarkoitus päättyä lauantaiaamuna 11. helmikuuta.

PAM kertoo tiedotteessaan tavoittelevansa työntekijöille noin 200 euron korotusta kuukausipalkkaan.

”Tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa, toteutuuko lakko vai ei, mutta toivomme toki, että lakkoon ei tarvitse mennä”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen toteaa.

Näitä kauppoja lakko koskisi:

Satakunnassa lakko ei koske varastoja, ja alkaisi siten vasta 9. helmikuuta seuraavissa kohteissa: K-Citymarket Pori Puuvilla, K-Citymarket Pori Mikkola ja K-Citymarket Rauma sekä Prisma Rauma, Prisma Länsi-Pori ja Prisma Pori Mikkola.

Osuuskauppojen osalta lakko koskisi myös muita samassa osoitteessa toimivia kyseessä olevan osuuskaupan toimipisteitä.

Kaupan Liiton mielestä lakkoilmoitus on hätiköity, sillä osapuolet ehtivät istua neuvottelupöytään ainoastaan neljä kertaa, kun PAM jo ilmoitti lakoista.

"Neuvottelut olivat täysin kesken. Olimme vasta keskustelleet tekstiesityksistä puolin ja toisin. Seuraava vaihe neuvotteluissa olisi ollut palkkakeskustelu. Toisin kuin PAM väittää, Kaupan liitto oli luvannut vastata PAMin palkankorotusesitykseen seuraavassa sovitussa tapaamisessa torstaina“, Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala selvittää tiedotteessa.

Uutiseen on lisätty Kaupan liiton kommetti kello 21.33.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut