Perussuomalaisten Anssi Salmi kuittailee Mikael Ropolle Kirjurin lippakioskista: ”Olisiko pitänyt kilauttaa vaikka puoluekaverille”

Anssi Salmen mukaan on syytä muistaa, että Ropo on eduskuntavaaliehdokkaana.

Elinvoima- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Anssi Salmi sanoo, että lupaviranomainen on tehnyt työnsä hyvin.

22.1. 13:00

Pori

Porin elinvoima- ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Anssi Salmi (ps.) ihmettelee teknisen toimialan puheenjohtaja Mikael Ropon (kok.) toimintaa Kirjurinluodon lippakioskia koskevassa tapauksessa.

Ropo kertoi perjantaina olleensa yhteydessä ely-keskukseen, koska epäili rakennuksen olevan kaavan vastainen.

Satakunnan museon asiantuntijat olivat aikaisemmin huomauttaneet mielipidekirjoituksessaan, että kaavassa on paikka enintään 20 neliöiselle rakennukselle, jossa on peittomaalattu puuverhoilu ja konesaumattu peltikatto.

Uimarannan kupeeseen luvitetussa rakennuksessa on 37 neliötä, viherkatto, eikä siinä ole puuverhoilua.

Luvitus kuuluu elinvoima- ja ympäristötoimialan alaisuuteen ja nyt lautakunnan puheenjohtaja Salmi kertoo saaneensa asiasta selvityksen.

”Lupaviranomainen on työnsä hyvin tehnyt”, Salmi toteaa.

Luvan on myöntänyt rakennusvalvontayksikön päällikkö Mikko Nurminen ja perusteena on ollut maankäyttö- ja rakennuslain mukainen vähäinen poikkeaminen.

Rakennuksen hankinta taas on ollut Ropon johtaman teknisen lautakunnan vastuulla.

Urakkatarjouksen hyväksymisestä jouduttiin äänestämään. Puheenjohtaja Ropo piti 480 000 euron kioskia liian kalliina, mutta hänen kantansa jäi äänin 8–5 vähemmistöön.

”On syytä muistaa, että Ropo on eduskuntavaaliehdokkaana. Ropo teki teknisessä lautakunnassa ehdotuksen rakentamisen estämisestä, vaikka hänen omia puoluekavereita on kaupunkikuvatoimikunnassa, jonka lausunnon vuoksi kioskin hinta hipoo taivaita. Olisiko pitänyt kuitenkin kilauttaa vaikka puoluekaverille ihan ensimmäiseksi”, Salmi sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut