Vastaanottoperheiden takkuilleet palkkiot maksuun eilen

Jos palkkioita ja kulukorvauksia ei ole vieläkään tilillä, hyvinvointialue lupaa hoitaa asian pikaisella maksumääräyksellä.

Vastaanottoperheiden eheä toiminta on riippuvainen myös siitä, että palkkiot ja korvaukset tulevat ajallaan. Näin ei Satakunnan hyvinvointialueella tammikuussa käynyt.

20.1. 13:42

Satakunta

Porin perusturvan vastaanottoperheiden joulukuuhun 2022 liittyvien palkkioiden, kulukorvauksien ja varallaolojen takkuilun syyksi on osoittautunut ongelma vuodenvaihteesta aloittaneen hyvinvointialueen ja vanhojen organisaatioiden rajankäynnissä.

Maksujen käsittelystä vastaavan Sarastian kanssa on sovittu, että maksut saatetaan maksuun maksumääräyksellä viiveettä viimeistään 19.1. mennessä.

Satakunnan hyvinvointialueen konsernipalvelujen toimialuejohtaja Tero Mäkirannan ja hyvinvointialueen erityspalveluiden vastuualuejohtaja Mari Levosen mukaan sekä perusturvan että muodostetun hyvinvointialueen organisaatioissa on jatkuvasti kiirehditty palkkioiden maksua.

”Saimme yhdeltä Sarastiaan soittaneelta perhehoitajalta tiedon siitä, että palkkiot maksettaisiin kuun lopulla, mutta se ei sovi. Palkkiot haluttiin viiveettä maksuun.”, toteaa Levonen.

Molemmat pahoittelevat vastaanottoperheille koitunutta haittaa, ja toivovat yhteydenottoa hyvinvointialueeseen, jos palkkioita ei ole vieläkään kuulunut. Maksut voidaan hoitaa maksumääräyksellä.

”Perhehoitajat ovat meille kultaakin arvokkaampia”, Levonen linjaa.

Syy siihen, etteivät palkkiot olleet menneet maksuun, johtui osaltaan inhimillisestä tekijästä.

Palkka-aineistoa ei oltu henkilöstövaihdosten takia tallennettu järjestelmään joulukuussa 2022. Tästä syystä maksuja ei voitu suorittaa normaalisti 15.1.2023.

Hyvinvointialue on pyytänyt palkanmaksusta vastannutta Sarastiaa useana päivänä hoitamaan asian pikaisesti.

Palkkioiden viivästyminen on koskenut 12 vastaanottoperhettä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut