Uusi järjestelmä vaikuttaa Porin joukkoliikenteen lipputuotteisiin kevään aikana

Järjestelmän on tarkoitus olla käytössä kuluvan vuoden kesäkuussa.

Älypuhelimiin on tulossa reitti- ja lippusovellus maalis–huhtikuun aikana.

20.1. 10:13

Pori

Porin joukkoliikenteessä siirrytään lippu- ja maksujärjestelmä Walttiin kevään ja kesän aikana, Porin kaupunki kertoo tiedotteessa.

Järjestelmän on tarkoitus olla käytössä kesäkuussa 2023. Siirtymäaika vaikuttaa nykyisten lipputuotteiden käyttöön. Joukkoliikennejaosto päättää ensi tiistaina esitysten perusteella siirtymäajan muutokset.

Siirtymän sujuvoittamiseksi 10 matkan sarjalipun myyntiä esitetään päättyväksi 31. maaliskuuta. Tämä mahdollistaa sen, että matkustajat ehtivät käyttää lipputuotetta koko sen 90 päivän voimassaolon ajan.

Kausilipputuotteiden osalta esitetään, että niitä voi ostaa 31. toukokuuta asti ja että niiden matkustusaika on elokuun viimeiseen päivään asti.

Matkakorteille myytyjen lipputuotteiden matkustusaika päättyisi 31. elokuuta, jonka jälkeen 4. kesäkuuta mennessä ostettuja lipputuotteita ei voi enää käyttää, eikä niitä hyvitetä matkustajille.

Lisäksi Kyyti Likel -sovelluksen kautta uusien lipputuotteiden myynti loppuisi 31. maaliskuuta. Matkustusaikaa niillä olisi kuitenkin 4. kesäkuuta saakka.

Waltti-järjestelmän lipputuotteet ovat myynnissä viimeistään kesäkuussa kaikissa myyntikanavissa eli verkkokaupassa, mobiilisovelluksessa, myyntipisteissä ja busseissa. Android- ja iPhone -puhelimiin on tulossa reitti- ja lippusovellus maalis–huhtikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut