Rauma ulkoistamassa Karin kampuksen palvelut – Kiinteistötekniikka omana työnä

Rauman kaupunginhallitus käsittelee rakenteilla olevan Karin kampuksen tukipalvelujen järjestämistä tulevalla viikolla.

Karin kampus valmistuu käyttöön vuoden 2024. Havainnekuvassa kampuksen pääaula.

19.1. 20:14

Rauma

Karin kampuksen koulu- ja opistopalvelujen sekä liikuntatilojen ruoka- ja puhtauspalvelut on suunniteltu järjestettäväksi ulkopuolisilla palveluntuottajilla. Rakennuskokonaisuuden tekninen ylläpito sen sijaan järjestettäisiin kaupungin omana toimintana.

Rauman kaupunginhallitus käsittelee rakenteilla olevan Karin kampuksen tukipalvelujen järjestämistä tulevalla viikolla. Kaupunginjohtaja Esko Poikela esittää konsulttiselvityksen mukaisesti, että ostopalveluna hankittaisiin ruoka- ja puhtauspalvelut, kahvilatoiminta, vartiointi ja piha-alueiden hoito.

Kaupungin omana työnä hoidettaisiin kiinteistöhuoltopalvelut, joihin kuuluvat uimahalliprosessi, esitys- ja tietoliikennetekniikka sekä kampuksen markkinointi ja myynti.

”Karin kampukseen on tulossa Hj. Nortamon peruskoulun, kansalais- ja musiikkiopistojen sekä liikunta- ja uimahallien lisäksi runsaasti tapahtuma-, leiri- ja konserttitoimintaa. Sitä tukemaan tarvitaan erilaisia aulapalveluita sekä kahvio, joka palvelee myös uimahallin ja kuntosalin lipunmyyntipisteenä. Osa toiminnasta on ulkoista myyntiä, jota kaupunki ei voi lakien ja säädösten mukaan nykyään enää tuottaa”, palvelujohtaja Pirjo Vainio sanoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Ruoka- ja puhtauspalvelujen tuottamiseksi on selvitetty viisi eri vaihtoehtoa, joissa on tarkasteltu toimintaa sekä kaupungin että ulkopuolisen palveluntuottajan järjestämänä. Ramboll Oy Finland suosittelee Karin kampuksen ruoka- ja puhtauspalvelujen ulkoistamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut