Porin urheilukeskuksen käyttäjille 107 uutta autopaikkaa – uuden pysäköintialueen keskelle kolme hyönteishotellia

Urheilukeskuksen pysäköintimahdollisuudet paranevat, kun Eteläväylälle rakentuu lisää paikkoja sitä varten.

Porin urheilukeskuksen käyttäjille on tulossa lisää pysäköintitilaa valtatie 8:n länsipuolelle.

19.1. 15:16

Pori

Porin urheilukeskuksen läheisyyteen rakennetaan tänä keväänä lisää pysäköintitilaa. Uudet paikat tulevat Eteläväylän ja Isomäentien kulmaan, valtatie 8:n länsipuolelle.

Uudesta noin 3 550 neliön pysäköintialueesta tulee valaistu ja asfaltoitu ja siihen mahtuu yhteensä 107 autopaikkaa.

Alueen keskelle on esitetty vihersuunnitelmassa kolme hyönteishotellia. Keskellä sijaitsevan viheralueen pinta-ala on noin 1 240 neliötä.

Maksuton ja yleiseen käyttöön tuleva pysäköintialue palvelee hyvin esimerkiksi Länsi-Porin ja Rauman suunnasta urheilukeskuksen alueelle saapuvia, todetaan Porin kaupungin tiedotteessa.

Eteläväylän pysäköintialueen suunnitelman vahvistaminen on Porin teknisen lautakunnan listalla 24. tammikuuta. Alueen rakentaminen on tarkoitus aloittaa huhti-toukokuussa.

”Viime vuonna Pellervonkadun päähän rakennettiin uusi pysäköintialue noin 30 autolle. Tuo maksuton ja valaistu pysäköintialue on jo yleisessä käytössä ja tänä vuonna se saa vielä päällysteen”, kertoo tiedotteessa infrajohtamisen toimintayksikön esimies Sanna Välimäki.

Muita tänä vuonna tehtäviä parannuksia ovat urheilukeskuksen UK1-nurmikentän aitaaminen sekä pienet parannukset stadionin piha-alueella. Myös maauimalan aluetta kohennetaan muun muassa uusilla istutuksilla ja uudella aidalla.

Viime vuonna Isomäessä kunnostettiin Karhuhallin piha-aluetta, uusittiin tekojääradan aita ja päällystettiin tekojääradan saattojärjestelyt. Runkolukittavia pyörätelineitä lisättiin sekä Karhuhallin pihaan että tekojääradan sisäänkäynnin yhteyteen. Samoin kunnostettiin harjoitushallin pysäköintialue ja parannettiin linja-autopysäkkiä Isomäentien varressa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut