Satakunnan Kansan vaalikone on nyt avattu ehdokkaille

Satakunnan Kansa järjestää lauantaina 18.3. Puuvillan kauppakeskuksessa politiikan torin.

Vaalitoritapahtuma järjestettiin myös viime eduskuntavaaleissa Porin Puuvillassa. Tapahtumaan valmistautuivat tuolloin Satakunnan Kansasta Iiris Jokinen, Hannu Pitkäranta ja Joonas Salli.

20.1. 9:03

Pori

Satakunnan Kansa seuraa eduskuntavaalien ehdokasasettelua ja raportoi säännöllisesti vaalien alkuasetelmista niin henkilöhaastattelujen kuin analyysien avulla.

Vaaleja ennakoiva huipentuma on maaliskuun 18. päivä, jolloin järjestetään Porin Puuvillan kauppakeskuksessa politiikan tori, jossa esittäytyvät puolueet ja yksittäiset ehdokkaat. Samalla julkistetaan Satakunnan Kansan vaaligallup, joka ennakoi äänten jakautumista maakunnassa.

Lopullinen tulos ratkeaa vaalipäivän iltana 2. huhtikuuta, mutta Satakunnan Kansan gallup on useissa vaaleissa osoittanut suunnan, johon maakunnan poliittinen jako on muodostumassa.

Satakunnan Kansan eduskuntavaalikone on nyt avattu ehdokkaille. Ehdokkaita pyydetään vastaamaan vaalikoneen kysymyksiin 14. helmikuuta mennessä.

Yleisölle vaalikone avataan myöhemmin helmikuussa.

Jos olet ehdokas etkä ole vielä saanut kutsua vastaamaan, toimi näin:

Puolueen ehdokas: ota yhteyttä omaan puolueeseesi.

Valitsijayhdistyksen ehdokas: pyydämme yhdistykseltä yhteydenottoa sähköpostilla osoitteeseen vaalikone@sanoma.fi

Sanoman lehdillä on käytössä yhteinen palvelu, jossa vastataan vaalikoneen kysymyksiin. Mukana yhteistyössä ovat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa ja joukko paikallisia lehtiä.

Satakunnan Kansalla on vaalikoneessa oma paikallinen kysymyskokonaisuutensa, jossa pohditaan muun muassa vaalipiirin tulevaisuutta, Porin lentoliikennettä tai vaikkapa Satakunnan omaa yliopistoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut