Raumalla jakoon 100 000 euroa – kaupunkilaisilta toivotaan ideoita käyttökohteista

Vuoden 2021 Mnuu Huki -budjetoinnilla parannettiin liikennepuiston varustusta. Puistoon rakennettiin miniraatihuone ja asennettiin liikennevalot.

17.1. 16:02

Rauma

Raumalaisilla on tilaisuus kolmannen kerran ideoida yhteisten verovarojen käyttöä oman kaupunkinsa kehittämiseksi.

Mnuu Huki - osallistuvan budjetoinnin ohjelmassa on jaossa aiempaa suurempi rahasumma. Kaupunkilaiset saavat helmikuussa ideoida, miten 100 000 euron Mnuu Huki -potti tulisi käyttää raumalaisten yhteisen tulevaisuuden hyväksi.

Ideointivaiheen jälkeen ehdotukset arvioidaan, ja äänestys järjestetään maalis–huhtikuussa.

"Osallistuva budjetointi tukee Rauman uutta strategiaa loistavasti. Haluamme osallistaa kaupunkilaiset kehittämään sujuvia ja luonnikkaita palveluja sekä ympäristöä, jossa he viettävät aikaansa. Olemme myönteisiä uusille ideoille, joita odotamme osallistuvan budjetoinnin tänäkin vuonna poikivan. Mnuu Huki -potti on tällä kertaa yli kolme kertaa suurempi kuin aiemmin”, kehitysjohtaja Fredrik Lindström kertoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Kaikki kaupunkilaisten ehdotukset käydään läpi, ja niiden toteuttamiskelpoisuus arvioidaan. Ideat voivat liittyä esimerkiksi hyvinvointiin, vapaa-aikaan tai yhdessä tekemiseen. Ideointivaiheeseen voi osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikka yhteisön voimin.

"Toteutettava idea voi myös olla osa laajempaa kokonaisuutta tai se voidaan toteuttaa yhdessä muiden tahojen kanssa. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten yhteistyötä. Kannattaa siis pohtia valmiiksi idea, toteuttaja ja arvioida tarvittava rahamäärä, niin ehdotuksen jättäminen on helmikuussa helppoa”, Lindström opastaa

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa asukkaat otetaan mukaan yhteisiä verovaroja koskevaan keskusteluun, suunnitteluun ja päätöksentekoon. Kaikki raumalaiset ja Rauman asioista kiinnostuneet saavat äänestää suosikkiaan äänestysvaiheeseen etenevien ehdotusten joukosta.

Lisätietoa osallistuvasta budjetoinnista ja osallistumisesta löytyy osoitteesta rauma.fi/osallistuva-budjetointi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut