Econian myynyt toimitusjohtaja Elina Salmivala kehittää nyt uutta yritystä – ostaa porilaisen tilintarkastusyhtiön

Econian myynnin jälkeen Elina Salmivala on keskittynyt uuden tilintarkastusyhtiönsä kehittämiseen.

Elina Salmivala laittaa nyt Econian myynnistä tienaamiaan euroja liikkeelle. Satakunnan Kansa haastatteli silloista Econian toimitusjohtajaa laajasti keväällä 2021.

17.1. 9:49

Pori

Elina Salmivalan ja Tarja Lounasvaaran tilintarkastusyhtiö Elinkaari Oy on ostanut Audec Tilintarkastus Oy:n. Kaupan osapuolet ovat kaikki porilaisia. Audecin henkilöstö siirtyy Elinkaareen vanhoina työntekijöinä.

Etenkin Salmivalan nimi nousi esiin marraskuussa, kun Administer Oyj osti hänen perustamansa talous- ja henkilöstöhallinnon ja yritysten kansainvälisyysasioiden asiantuntijayritys Econian. Tuon yrityskaupan kauppahinta oli 20 miljoonaa euroa, josta Salmivala kuittasi pääomistajana sievoisen summan.

Yrityskaupan jälkeen Salmivala ja hänen sisarensa Tarja Lounasvaara keskittyivät yritystoimintaan Tilintarkastus Elinkaari Oy:ssä. Toimitusjohtaja Salmivala ja hallintojohtaja Lounasvaara omistavat yritystä suhteessa 60/40.

”Audecin kasvumahdollisuudet olisivat olleet nykyresursseillamme rajalliset, mutta nyt ne ovat lähes rajattomat”, Audecin KHT-, JHT-tilintarkastaja Anne Hakala kommentoi yrityskaupan tiedotteessa.

Salmivala ja kumppanit kertovat, että heillä on suuria suunnitelmia Elinkaaren varalle: tavoitteena on luoda Satakunnan johtava tilintarkastusyhteisö ja valtakunnallisesti merkittävä vastuullisen kasvun asiantuntijayritys.

”Neuvottelemme parhaillaan myös muista yrityskaupoista, joilla nousemme vahvaksi paikalliseksi toimijaksi jo tämän kevään aikana”, Elinkaaren perustaja ja toimitusjohtaja Elina Salmivala sanoo.

Hän kertoo myös, että Elinkaari Oy:n välityksellä he aikovat tehdä myös enkelisijoituksia ja tukea kasvupolulla olevia pk-yrityksiä.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut