Rauman matkainfo siirretään Vanhan Rauman avainpaikalle

Savilanpuistossa järjestetään useita kesätapahtumia, joten rakennuksen yhteyteen sijoitetaan vesiposti järjestelyjen helpottamiseksi.

Aiemmin grillikioskina toiminut ja viime ajat tyhjillään ollut Savilanpuiston mutteri kunnostetaan kevään aikana. Tornikello on jo korjattu ja saatu näyttämään oikeaa aikaa.

16.1. 16:41

Rauma

Matkailijoiden infopalvelut siirtyvät Raumalla keskeiselle paikalle Savilanpuistoon. Aiemmin grillikioskina toiminut mutterirakennus kunnostetaan kevään aikana. Rauman matkailuneuvonta ottaa uudistetut tilat käyttöön jo kesällä.

"Asiakaspalvelutilan purkutyöt on tehty, ja lattiavalut ovat juuri alkamassa. Anundilanaukion puolelle on tarkoitus asentaa pariovet, joista asiakkaat kulkevat jatkossa sisään. Myös nykyinen yleisö-WC siistitään ja otetaan kesällä käyttöön”, arkkitehti Leena Joki-Korpela sanoo kaupungin tiedotteessa.

Savilanpuistossa järjestetään useita kesätapahtumia, joten rakennuksen yhteyteen sijoitetaan vesiposti järjestelyjen helpottamiseksi.

"Myös rakennuksen katolla oleva kello on jo korjattu ja oikeassa ajassa”, Joki-Korpela sanoo.

Niin sanotun mutteriosan ja yleisö-WC:n lisäksi kiinteistöön kuuluu paikallisliikenteen kuljettajien taukotila. Kiinteistö on Rauman kaupungin omistuksessa.

Rauman matkailuneuvonta palvelee kesäisin Vanhalla Raatihuoneella, joka restauroidaan lähivuosina. Tästä syystä matkailuneuvonnalle piti löytää ajoissa sopivat väistötilat.

"Mutteri sijaitsee erinomaisen keskeisellä paikalla Anundilanaukion ja Savilanpuiston sekä useiden ravintoloiden välittömässä läheisyydessä. Toivomme, että Savilan alueesta muotoutuu tapahtuma- ja olohuonealue”, kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan rakennukseen suunniteltiin myös taksiasemaa, mutta kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti tilat sopivat paremmin matkailuneuvonnan käyttöön.

"Tavoitteena on tuoda matkailuneuvontaa sekä Rauman palveluja entistä helpommin saavutettaviksi ja näkyviksi sekä matkailijoille että kaupunkilaisille. Mutterin ovesta on jatkossa helppo astua sisään ja kysyä esimerkiksi ravintolasuosituksia tai reittiä rantaan. Toimintaa kehitetään tarpeen mukaan, kun tilat saadaan ensin käyttöön”, Saarinen sanoo.

”Tila mahdollistaa tapahtumien aikaisen käytön ja voimme tarjota myös sitä eri toimijoiden käyttöön tarpeen mukaan. Toivomme, että sen myötä matkailun infopalvelut ovat entistä enemmän näkyvissä ja helpommin lähestyttävissä”, Saarinen lisää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut