Rauman kauppatorin kivitolppa sai taas osumaa – hohtava pitsihuppu repaleisena

Kaupungin katutoimi harkitsee pylvään näkyvyyden parantamista.

Vanhassa Raumassa Kauppakadun reunassa oleva kivitolppa on vuosien kuluessa ajettu lukuisia kertoja kumoon. Tuorein kolaus sattui menneenä viikonvaihteena.

16.1. 10:25

Rauma

Kauppatorin kulmalla Raumalla osana katuvarustusta oleva kivitolppa on taas viikonvaihteessa osoittautunut vaikeaksi ohitettavaksi. Osuman on saanut myös pitsitaiteilija Tarmo Thorströmin joulun alla tolppaan asettama heijastava pitsikuosinen huppu.

Harmaaseen katupintaan maastoutuva pylväs näyttää olevan hankala hahmotettava osalle Isokirkkokadulle kääntyvistä autoilijoista. Runsaan vuosikymmenen aikana pylvääseen on törmätty 5–10 kertaa vuodessa.

Rauman kaupungin katutoimen työpäällikkö Jari Salminen toteaa tyynesti ja yllättymättä, että viikonvaihteessa on vaihteeksi kolissut. Pylväs ei ole kärsinyt merkittäviä uusia vaurioita, mutta Tarmo Thorströmin valmistama hohtava huppu on revennyt.

Jari Salminen arvioi, että torin reunalla Kauppakadun varressa ollut lumipenkka saattoi suojata pylvästä. Kun lumet sulivat, pylväs on taas vaarallisesti ajolinjalla, joillekin autoilijoille.

Ratkaisua törmäilyongelmaan pohditaan Salmisen mukaan alkaneen viikon aikana kaupungin kaavoitusosaston ja kunnallistekniikan suunnittelun yhteiskokouksessa.

”Jokin ratkaisu täytyy keksiä. Yksi voisi olla, että lisätään yksi tolppa kadun reunaan havaittavuuden parantamiseksi. Mahdollista voisi olla värin vaihtaminen, mutta erottuisiko punagraniittikaan riittävästi”, Salminen miettii.

Hän lisää, että tolpan näkyvyyden parantamisessa on otettava huomioon Vanhan Rauman asemakaavan ja museoviranomaisten määräykset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut