Nyt saa olla varuillaan monestakin syystä – Satakunnassa on voimassa todellinen kelivaroitusten värisuora

Voimassa on varoitukset huonosta ajokelistä, huonosta jalankulkusäästä ja tulvariskistä. Lisäksi Satakunnan edustan merialueella varoitetaan kovasta tuulesta.

Jäisten jalankulkuväylien päälle kertynyt vesi tekee väylistä erittäin liukkaita, varoittaa Ilmatieteen laitos. Arkistokuva.

15.1. 11:10

Ilmatieteen laitos varoittaa Satakuntaa niin monesta asiasta, että voidaan puhua todellisesta kelivaroitusten värisuorasta. Voimassa on varoitukset huonosta ajokelistä, huonosta jalankulkusäästä ja tulvariskistä. Lisäksi Satakunnan edustan merialueella varoitetaan kovasta tuulesta.

Huonon ajokelin varoitus on voimassa voimassa tiistaihin asti. Ajokeliä heikentää varoituksen mukaan lumi- tai räntäsade, joskin ainakin toistaiseksi sade on tullut pääasiassa vetenä.

Jalkakäytävät ovat varoituksen mukaan erittäin liukkaita, koska jäisten kulkuväylien päällä on vettä. Huonon jalankulkusään varoitus on tällä haavaa voimassa maanantaiaamuun saakka.

Tulvavaroitus on tällä erää voimassa maanantain ja tiistain väliseen yöhön saakka. Joet voivat varoituksen mukaan tulvia paikoin alavimmille pelloille.

Satakunnan edustalla, Selkämeren eteläosassa kaakkoistuuli voi puhaltaa sunnuntaina jopa 17 metrin sekuntinopeudella. Maanantaina tuuli kääntyy puhaltamaan etelästä ja sen nopeus voi olla 14 metriä sekunnissa. Tuuli voi olla vaarallinen huviveneille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut