West Coast Seaservice Oy jatkaa Rauman Reksaaren palvelutuottajana

Rauman sisäsaaristossa Haapasaarenveden rannalla oleva Reksaaren Karttu on suosittu veneretkikohde.

12.1. 19:15

Rauma

Reksaaren Kartun tilan matkailupalvelut ovat tulevanakin kesäkautena West Coast Seaservice Oy:n hoidossa. Rauman kaupunginhallitus käsittelee seuraavassa kokouksessaan vuokrasopimuksen jatkoa vuosille 2023 ja 2024.

West Coast Seaservice vastasi Reksaaren palvelutoiminnasta osan kesästä viime vuonna edellisen toiminnanharjoittajan luovuttua saarikohteen ylläpidosta.

Sopimuskausi on poikkeuksellinen, sillä Rauman kaupunki valmistelee saariston matkailupalvelujen kehittämisohjelmaa, jossa Reksaarikin on mukana.

”Reksaari ja Kartun matkailupalvelut kuuluvat saariston kokonaisuuteen, jonka kehittämistä ohjaa saariston Master Plan 2030. Reksaaressa retkeilyä ja palveluliiketoimintaa tukevat toimenpiteet ovat vielä alkuvaiheessa, minkä vuoksi toimintaa päädyttiin edelleen jatkamaan lyhyellä sopimuksella. Tavoitteena on kehittää lisää retkeilyn infrastruktuuria, joka puolestaan mahdollistaa pitkäjänteiselle liiketoiminnalle paremmat edellytykset”, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Vuokralainen on velvoitettu järjestämään matkailupalvelutoimintaa ja muita palveluja Kartun retkeilypalvelukeskuksessa. Vuokra- ja matkailupalvelutuottajalta ei peritä vuokraa sopimussuhteen aikana, mutta West Coast Seaservice vastaa Reksaaren yllä- ja kunnossapitokuluista sovitun mukaisesti.

Matkailupalvelujen arvioitu vuosittainen liikevaihto on 20 000–30 000 euroa, jolloin koko sopimuksen liikevaihdoksi tulee noin 60 000 euroa.

"Summa alittaa julkisen hankintalain käyttöoikeussopimuksen kansallisen kynnysarvon, joten vuokra- ja matkailupalvelutuottajan valinta voidaan tehdä suorahankintana”, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut