Muusikko Teemu Ruokosken soitto jatkuu kotikunnan nuorissa

Teemu Ruokosken muistorahoilla hankitaan soittimia Pomarkun lasten ja nuorten käyttöön.

Kahdeksasluokkalaiset Enna Mäensivu ja Helli Päiviälä asettuivat testaamaan Pomarkun kirjastoon lainattavaksi hankittuja akustista ja sähkökitaraa.

13.1. 17:38

Pomarkku

Marraskuussa kesken keikkamatkan 45-vuotiaana menehtyneen pomarkkulaismuusikko Teemu Ruokosken adressirahastoon kertyi kaikkiaan yli 4 000 euroa. Rahoilla edistetään pomarkkulaisten lasten ja nuorten musiikkiharrastusta.

Remix-yhtyeen basistina tunnettu Ruokoski antoi itsekin auliisti tukeaan nuorille musiikin harrastajille.

Adressirahoilla on jo hankittu Pomarkun kirjastoon akustinen ja sähkökitara, joita voi lainata. Lopuilla rahoilla hankitaan soittimia kouluille.

”Tämä on ihan merkittävä raha pienessä kunnassa. Koulun varat ovat kuitenkin rajalliset. Saamme mukavasti hankittua lisää soittimia”, kiittävät yhteiskoulun ja lukion musiikinopettaja Teemu Toivanen sekä Kirkonkylän koulun luokanopettaja Rami Niekkamaa.

Molemmat muistavat Teemu Ruokoskea muun ohessa oppilaiden kanssa hienosti toimeen tulleena koulunkäyntiohjaajana.

Kouluilla ei ole vielä ehditty päättää tarkemmin rahojen käyttökohdetta. Niekkamaa mainitsee mahdollisena hankintana esimerkiksi sähkörummut. Eri soittimia on myös hyvä olla useita kappaleita, jolloin päästään soittamaan yhdessä.

Pomarkun kirjasto on lisäksi hankkimassa omin varoin muita lainattavia soittimia. Näin musiikin makuun pääsee, vaikkei olisi varaa tai halua hankkia omaa soitinta ainakaan ennen kuin on päässyt vähän kokeilemaan.

Pomarkun yhteiskoulun kahdeksannen luokan valinnaisen musiikin opiskelijat Enna Mäensivu ja Helli Päiviälä testailivat perjantaina kirjaston uusia lainakitaroita. Helliltä vastaavat löytyvät kotoakin. Ennan omin instrumentti on viulu, jonka soittoa hän opiskelee Kankaanpään musiikkiopistossa.

Tytöt eivät ole aiemmin kuulleet, että kirjastoista voisi lainata myös soittimia, mutta heistä se on ehdottomasti hienoa idea. Kaikilla on mahdollisuus kokeilla ja soittaa.

Muun muassa rautalankataitajana tunnettu Rami Niekkamaa on luvannut huoltaa kirjaston kitaroita, niin että ne myös pysyvät soittokuntoisina.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut