Poliisi: Porin asuntomurroista epäiltynä vangittu kaksi miestä – ”Nuoresta iästä huolimatta mittava rikostausta”

Rikoksista epäillyt miehet on torstaina vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa.

12.1. 11:27

Pori

Lounais-Suomen poliisi selvittää rikoskokonaisuutta, jossa kahta henkilöä epäillään muun muassa useasta törkeästä varkaudesta, varkaudesta, ampuma-aserikoksesta ja ammattimaisesta kätkemisrikoksesta.

Poliisi tiedotti torstaina aamupäivällä, että rikoksista epäillyt miehet on vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa.

Rikoskokonaisuuteen liittyvät Porissa maanantaina tapahtuneet yksityiskoteihin kohdistuneet asuntomurrot. Niistä yksi jäi yritykseksi.

Asuntoihin murtauduttiin tai yritettiin murtautua sisään asukkaiden ollessa kotona, kertoo poliisi. Lounais-Suomen poliisi tutkii tapauksia kahtena törkeänä varkautena sekä yhtenä varkautena ja törkeän varkauden yrityksenä.

Epäillyillä mittava rikostausta

Teoista epäiltynä poliisi otti maanantaina kiinni kolme henkilöä – kaksi miestä ja yhden naisen, joista kaksi miestä on vangittu tänään torstaina. Kolmannen osuutta tapahtumiin selvitetään yhä.

”Satakunnan käräjäoikeudessa vangitut miehet ovat iältään noin 20–30-vuotiaita. Miehillä on nuoresta iästään huolimatta mittava rikostausta”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Tällä viikolla tehtyjen asuntomurtojen lisäksi miehiä epäillään muun muassa ampuma-aserikoksesta ja ammattimaisesta kätkemisrikoksesta.

Koska esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, poliisi ei vielä voi kommentoida epäiltyjä ampuma-ase- ja kätkemisrikoksia tarkemmin.

Lue lisää: Poliisilta lisätietoja porilaisten koteihin kohdistuneesta poikkeuksellisesta murtosarjasta, siihen liittyvästä ”Jopon tyyppisestä” pyörästä ja rikoksista epäillyistä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut