Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun sulkemista Porissa

Yhtiön mukaan viimeiseen kahteen vuoteen Omenapuussa ei ole ollut riittävästi asukkaita, jotta yhtiö voisi jatkaa toimintaansa.

Esperi harkitsee Esperi Koti Omenapuun sulkemista Porissa. Kuvituskuva Esperin yksiköstä Sastamalassa.

12.1. 9:12

Pori

Esperi Care harkitsee Esperi Koti Omenapuun sulkemista Porissa, hoiva-alan yritys kertoo tiedotteessa.

Omenapuu on mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö Meri-Porissa. Yhtiön mukaan viimeiseen kahteen vuoteen Omenapuussa ei ole ollut riittävästi asukkaita, jotta yhtiö voisi jatkaa toimintaansa.

Esperi Koti Omenapuu on 44-paikkainen koti ympärivuorokautista huolenpitoa tarvitseville mielenterveyskuntoutujille. Asukkaita kodissa on tällä hetkellä vain 26, mikä ei yhtiön mukaan riitä kodin kannattavaan toimintaan laadukkaasti.

”Tilanne on jatkunut kriittisenä jo pitkään. Valitettavasti emme nykymuodossaan näe tulevaisuudessakaan riittäviä edellytyksiä asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle”, sanoo liiketoimintajohtaja Pia Panhelainen kommentoi tiedotteessa.

Esperi on käynnistänyt keskustelut hyvinvointialueen kanssa ratkaisujen löytämiseksi. Myös henkilöstölle on kerrottu tilanteesta. Jos edellytykset toiminnalle eivät parane, Esperi sulkee Omenapuun.

Yhtiön mukaan hyvinvointialueen palveluohjaajat kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä.

Lisää aiheesta: Ilkka Siitari tienasi lähes miljoonan myymällä Poriin perustamansa palvelukodin Esperille – "En pysty enää menemään sinne, kun näen, millaiseksi se touhu on muuttunut"

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut