Rauman uusimman koulun julkisivu purkuun ja remonttiin

Puupaneloinnin vaihtotyö alkaa tammikuun aikana.

Pohjoiskehän koulu julkisivun puupanelointia asennettiin lokakuussa 2018. Maalivaurioiden vuoksi panelointi uusitaan kauttaaltaan.

12.1. 8:31

Rauma

Vuonna 2019 valmistuneen Rauman Pohjoiskehän koulun julkisivupaneelit uusitaan tammi–elokuun aikana, kaupunki kertoo verkkosivuillaan. Syynä on puupaneelien maalauksen vauriot.

Koulurakennuksen julkisivun korjaus ja maalaus tehdään maalivalmistajan kustannuksella takuutyönä. Työ aloitetaan rakennuksen takaosista ja pyritään tekemään niin, että koulutyö häiriintyisi mahdollisimman vähän.

Paneelit vaihdetaan palosuojausmaalauksessa ilmenneen virheen vuoksi. Maalin pitkäaikaiskestävyys ei täyttänyt kaikkia asetettuja laatuvaatimuksia.

Palonsuojausmaalauksen onnistumiseen vaikuttavat kaupungin mukaan varsinaisen tuotteen lisäksi muun muassa ulkoverhousmateriaalin valmistus, tehdasmaalaus, varastointi, asennus ja viimeisen maalikerroksen levittäminen työmaalla.

Pintojen korjaamiseen ei löydetty luotettavaa menetelmää, joten kohteessa käytetty tuote vaihdetaan toiseen. Nykyinen laudoitus puretaan kokonaan. Sen jälkeen asennetaan uudet paneelit ja suoritetaan uusintamaalaus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut