Vatajankoski vältti miljoonatappiot – ”Sen sijaan saimme suunnilleen vastaavan suuruisen kertaluonteisen kauppahinnan”

Vaikka sähkökriisi on nostanut sekä kotitalouksien että yritysten sähkölaskuja, Vatajankoski Oy ei pidä väliaikaista alennusta mahdollisena.

Vajaat kolme vuotta sitten tehty kauppa pelasti Vatajankosken miljoonatappioilta, sanoo Vatajankoski Oy:n toimitusjohtaja Pekka Passi.

11.1. 13:31

Jos Vatajankoski Oy ei olisi kesällä 2020 myynyt sähkön vähittäismyyntiliiketoimintansa Lumme Energialle, pohjoissatakuntalainen energia-alan yritys olisi tehnyt miljoonien eurojen tappiot.

Näin sanoo Vatajankoski Oy:n toimitusjohtaja Pekka Passi.

”Mikäli Vatajankoski ei olisi myynyt vähittäismyyntiliiketoimintaansa 2,5 vuotta sitten, yhtiö olisi todennäköisesti tehnyt kyseisellä liiketoiminnalla useiden miljoonien eurojen tappiot sen sijaan, että yhtiö sai myynnistä suunnilleen vastaavan suuruisen kertaluonteisen kauppahinnan, Passi toteaa Kankaanpään kaupunginvaltuustolle laatimassaan lausunnossa.

Lausunto on vastaus kokoomuksen joulukuun talousarviokokouksessa tekemään valtuustoaloitteeseen. Nelihenkinen kokoomusryhmä esitti, että kaupunki selvittäisi mahdollisuutta siirtohinnan väliaikaiseen alentamiseen vuoden 2023 alussa.

Vaikka sähkökriisi on nostanut sekä kotitalouksien että yritysten sähkölaskuja, Vatajankoski Oy ei pidä väliaikaista alennusta mahdollisena.

Passin nyt kertoma antaa samalla summittaisen hintahaarukan kevään 2020 liiketoimintakaupalle. Osapuolet eivät tuolloin kertoneet kaupan hintaa julkisuuteen.

Sähkön siirtohinta määräytyy asuinpaikan mukaan, eikä sitä ole mahdollista kilpailuttaa. Sähkönsiirtoa ei voi ostaa Suomessa toimivien alueellisten siirtomonopolien yli.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut