Tekninen lautakunta äänesti: Pori rakentaa Kirjurinluotoon lähes puolen miljoonan euron lippakioskin

Kioskin neliöhinnaksi tulee noin 13 000 euroa.

Kioski rakennetaan Kirjurinluotoon rannan tuntumaan.

10.1. 21:09

Pori

Porin tekninen lautakunta päätti tiistaina illalla hyväksyä Kirjurinluotoon rakennettavan kioskin urakkatarjouksen.

Urakasta oli kiinnostunut kolme yritystä. Edullisin tarjous oli RMK Rent Oy:n 430 000 euroa, jonka lautakunta hyväksyi. Lisäksi päälle tulevat 50 000 euron sähkötyöt.

Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio oli 200 000 euroa. Ylimenevä osuus katetaan lautakunnan päätöksen mukaan Yyterin inforakennukseen budjetoiduista varoista.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen lukemin 8–5.

Puheenjohtaja Mikael Ropo (kok.) teki esityksen, että kioskirakennuksen hankinta keskeytetään liian korkean hinnan vuoksi ja se palautetaan uudelleen valmisteltavaksi ja kilpailutettavaksi.

Ropon esityksen kannalla olivat: Christa Lahto (liik.), Jari Haapaniemi (liik.), Markku Tanttinen (vas.) ja Mikko Pakkasela (kok.).

Kioskin rakentamisen kannalla olivat: Raija Koskiranta (kesk.), Sami Viitasaari (sd.), Minna Haavisto (vihr.), Johanna Rantanen (sd.), Milka Tommila (vas.), Antti Lehtonen (ps.), Helvi Walli (kok.) ja Jarno Joensuu (sd.).

Taavisillan ja Raumansillan väliin rannan tuntumaan sijoitettavan kioskin koko on 37 neliötä, kun katettu terassi lasketaan mukaan. Näin ollen neliöhinnaksi tulee 13 000 euroa.

”En voi ainakaan itse lautakunnan puheenjohtajana hyväksyä, että talousarviosta esitetty summa on yli kaksinkertainen ja arkkitehtuurinen kioskirakennus maksaa 13 000 euroa neliöltä”, Ropo perusteli esitystään.

Vertailun vuoksi: Valtuustossa liian kalliina valtuustossa kaatunut palloiluhalli olisi maksanut noin 3 300 euroa neliöltä, joskin suuren rakentaminen on suhteessa edullisempaa.

Satakunnan Kansa tiedusteli teknisen toimen virkamiehiltä tiistaina iltapäivällä, miksi hankkeen kustannukset ovat nousseet. Kysymyksiin luvattiin vastata myöhemmin.

Esityslistalla asiaa oli kuvailtu lyhyesti.

”Ylitys johtuu pääasiassa rakennuksen arkkitehtonisista vaatimuksista, jotka olivat ennakoitua kalliimpia sekä hankkeen aloituksen viivästyksestä”, listalla kirjoitetaan.

Uutista oikaistu: RMK Rent Oy:n tarjous oli 430 000 euroa, ei 480 000 euroa. Päälle tulee 50 000 euron sähkötyöt.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut