Satakunnan keskustan ryhmänjohtaja tyrmistyi Paavo Väyrysen ehdokkuudesta – ”Olen todella pettynyt puoluejohtoon”

Satakunnan keskustan aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Immonen vaatii puoluejohtoa ottamaan kantaa Paavo Väyrysen eduskuntavaaliehdokkuuteen.

Joonas Immonen ei hyväksy Paavo Väyrysen ehdokkuutta. Arkistokuva.

10.1. 16:34

Satakunta

Satakunnan keskustan aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Joonas Immonen kertoo olevansa täysin ymmällään konkaripoliitikko Paavo Väyrysen eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Immosen mielestä Venäjää myötäileviä kannanottoja tehneellä Väyrysellä ei pitäisi olla mitään asiaa keskustan ehdokkaaksi.

”Olen täysin pöyristynyt asiasta. Väyrynen ei edes peittele länsivastaisuuttaan ja Venäjä-mielisyyttään”, Immonen sanoo.

Immonen on itse ehdokkaana Satakunnassa ja hän kertoo pitävänsä epämiellyttävänä ajatusta siitä, että kerää Väyrysen kanssa ääniä samalle joukkueelle, vaikka on ehdolla eri vaalipiirissä.

”Hänen ulkopoliittiset kannanottonsa ovat täysin keskustan linjan vastaisia. Kyllä pitäisi edes suurista kysymyksistä olla samaa mieltä.”

Ehdokkaiden nimeäminen on keskustalla suvereenisti piirijärjestöjen asia. Peräpohjolan piiri nimesi Väyrysen ehdokkaaksi, eivätkä muut voi siihen puuttua.

Immosen mielestä pitäisi selvittää, onko puoluejohdolla jotain mahdollisuuksia puuttua asiaan. Vähintäänkin pitäisi ottaa kantaa.

”Olen todella pettynyt puoluejohtoon, joka ei ole reagoinut asiaan. Pitäisi tehdä selväksi, että Venäjä-mieliset hahmot eivät voi olla meillä ehdolla.”

Immonen arvioi, että keskustassa on pitkään koettu kiitollisuudenvelkaa Väyrystä kohtaan, koska hän on vuosikymmeniä osallistunut puolueen rakentamiseen.

Nykyisin Väyrynen jakaa enemmän mielipiteitä. Esimerkiksi lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä on ilmoittanut, että ei voi olla samassa vaalipiirissä ehdolla Väyrysen kanssa ja pyrkii siksi eduskuntaan Helsingistä.

”Valitettavasti hänellä on kannatusta siellä Peräpohjolassa”, Immonen toteaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut