Pormestarinluodon henkirikostutkinnassa uusi käänne: epäilty rikosnimike muuttui – Tämä on poliisin käsitys surmatyön motiivista

Esitutkintaa jatketaan, mutta asia ei tule etenemään syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi, pelastuslaitos ja Rajavartiolaitos etsivät murhasta epäiltyä miestä Kokemäenjoesta tiistaina 3. tammikuuta. Ruumis löytyi joesta illalla.

10.1. 15:21

Pori

Pormestarinluodossa 1. tammikuuta paljastuneen henkirikoksen epäilty rikosnimike on muuttunut. Alun alkaen murhana tutkittua tapausta tutkitaan nyt tappona.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti asiasta tiistaina iltapäivällä. Tutkinnassa on poliisin mukaan edistytty niin taktisen kuin teknisen tutkinnan osalta.

”Esitutkinnassa on selvinnyt, että tekoon ei alkuperäisestä epäilystä poiketen epäillä liittyvän vakaata harkintaa eikä raakuutta ja julmuutta. Poliisi ei ole myöskään löytänyt viitteitä siitä, että teko olisi ollut kokonaisuudessaan törkeä, jota murha rikosoikeudellisesti arvioiden edellyttää”, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Alitalo sanoo poliisin tiedotteessa.

Pormestarinluodossa sijaitsevassa yksityisasunnossa tapahtui uudenvuodenyönä perheensisäinen väkivallanteko, jossa 49-vuotiaan aviomiehen epäillään surmanneen 38-vuotiaan vaimonsa.

Rikoksesta epäilty aviomies hukuttautui surmateon jälkeen Kokemäenjokeen. Hänen ruumiinsa löydettiin etsinnöissä tiistaina 3. tammikuuta.

Surmateon taustalla on poliisin mukaan todennäköisesti ollut puolisoiden välinne riitatilanne, joka johtui parisuhteen ongelmista.

Poliisi jatkaa rikosasian esitutkintaa, mutta esitutkinnan valmistuttua asia ei tule etenemään syyttäjälle syyteharkintaan.

”Koska epäilty on kuollut, asiassa ei voida nostaa syytettä ketään vastaan”, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi kiittää yleisöä lukuisista saamistaan vinkeistä ja vihjeistä sekä Rajavartiolaitosta ja Satakunnan pelastuslaitosta etsintöihin liittyvästä yhteistyöstä.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut