”Varmaan tässä kuukauden päivät menee, ennen kuin halli saadaan taas ylös” – Katso kuvat Eurassa maahan painuneesta palloiluhallista

Ylipainehalli oli maahan painuessaan tyhjä, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Euran kuplahallin päälle kerääntyi lunta jo joulukuun puolivälissä.

9.1. 14:09 | Päivitetty 9.1. 20:08

Eura

Euran urheilukeskuksessa vastassa on murheellinen näky. Vasta syksyllä pystytetty palloiluhalli ei muistuta hallia ensinkään, vaan enemmänkin jalkapallokentän päälle levittyä muhkuraista mattoa.

Vielä sunnuntai-iltana, kun Euran pallon (EuPa) olosuhdevastaava Toni Laurila oli muiden mukana keventämässä kuplahallin päälle tuiskuttanutta lumikuormaa, kaikki oli niin kuin pitikin.

”Yhdentoista aikaan illalla sieltä kotiuduin. Päätimme päivän, kun totesimme, että välitöntä vaaraa ei ole.”

Lumikuorman keventämistä päätettiin jatkaa maanantaina aamulla, ja niin myös tehtiin. Laurila ei tuolloin enää ollut talkoissa mukana. Hän kuitenkin tietää, mitä siellä tapahtui.

”Kun viimeisiä silauksia tehtiin, viimeinen klimppi, joka sieltä alas tuli, repi pressun rikki”, Laurila sanoo.

Kun ylipainehallin pressuun tulee riittävän iso reikä, ylipaine pakenee ja halli alkaa painautua kasaan. Näin Euran urheilukeskuksessakin tapahtui. Kello näytti tuolloin noin puoltapäivää.

”Sitten todettiin, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin päästää se pikkuhiljaa tyhjäksi. Se oli siinä mielessä säälittävä tilanne, kun hallin katto oli käytännössä jo tyhjä lumesta. Se jäi harmittamaan tosi paljon”, Laurila tuskailee.

Euran kuplahalli on tällä hetkellä maata vasten painautuneena.

Hallissa ei ollut sen ihmisiä sen painuessa maahan, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Muista vahingoista EuPan puheenjohtaja Jaana Kuusilehto ei vielä maanantai-iltapäivänä osannut sanoa, koska ei itse ollut vielä käynyt maahan painunutta kuplahallia katsomassa.

”Se on selvä, ettei tästä nyt tunneissa tai päivissäkään selvitä. Pitää koota nyt porukkaa yhteen ja katsoa mitä on tehtävissä.”

Laurila kuvailee maanantaipäivää yhdeksi hässäkäksi. Asiaa päästään tutkimaan tarkemmin kunnan edustajien kanssa hänen mukaansa tiistaina aamulla.

”Sitten mietitään, mitä ruvetaan tekemään, ja aikataulutkin varmaan selkiytyvät.”

Hallista varatut vuorot on peruttu siihen saakka, kun se saadaan saadaan uudelleen käyttöön.

”Varmaan tässä kuukauden päivät menee, ennen kuin halli saadaan taas ylös”, Laurila sanoo.

Halliin tuli maanantaina repeämä, minkä jälkeen se painui kasaan.

Euran Pallon puheenjohtaja Jaana Kuusiluoto tulevan kuplahallin ovella elokuussa 2022.

Euran kunnan ja EuPan välisen sopimuksen mukaan pääasiallinen vastuu hallin rakenteista on Euran kunnalla. Laurila olettaa, että hallin korjauksen kustannuksista vastaa kunta, tai kunnan siihen hankkima vakuutus, ellei asiassa sitten päädytä jonkinlaiseen kompromissiin.

”Hallihan on kunnan, ja me olemme siinä vain vuokralla.”

Euran kuplahallissa ei vähään aikaan palloilla.

Euran kunnan tekninen johtaja Kimmo Haapanen kertoo olleensa koko päivän Euran ulkopuolella, joten hän on hallin tilanteesta toisen käden tietojen varassa.

Siitä, mitä kaikkea hallille pitää tehdä ennen kuin se saadaan uudelleen käyttöön, Haapasella ei ollut maanantaina iltapäivällä tietoa.

”Jos siinä on reikiä, niin ne pitää tietenkin paikata. Huomenna aamulla asiat alkavat selvitä paremmin.”

Korjattu 9.1. kello 17.47: Poistettu maininta, että lumikuormaa olisi kevennetty maanantaina palokunnan nostolava-autosta käsin. Satakunnan pelastuslaitoksen mukaan niin tehtiin sunnuntaina, mutta maanantaina paikalla ei ollut yhdenkään palokunnan kalustoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut