Ulosajoja, risteyskolari ja törmäys hirveen – Satakunnan teillä on sattunut surkeassa kelissä useita onnettomuuksia

Satakunnan teillä sattui sunnuntaina huonossa kelissä lukuisia liikenneonnettomuuksia. Ilmatieteen laitos varoittaa huonosta ajokelistä vielä maanantaina ja tiistainakin.

Pelastuslaitos on hälytetty lukuisiin liikenneonnettomuuksiin eri puolilla Satakuntaa.

8.1. 18:53

Lumisade, lumiset tienpinnat ja pöllyävä lumi ovat haitanneet liikennettä Satakunnan teillä lauantai-illasta saakka, eikä onnettomuuksiltakaan ole vältytty.

Vakavammilta loukkaantumisilta liikenteessä on kuitenkin ainakin toistaiseksi vältytty.

Myöhään lauantai-iltana henkilöauto ajautui ulos Saarnitieltä Porin Pihlavassa. Pelastuslaitos sai ulosajosta hälytyksen hieman ennen keskiyötä.

”Sisällä oli neljä ihmistä, mutta he eivät loukkaantuneet vakavasti. Auto meni sen verran syvälle pusikkoon, että se täytyy hinata takaisin tielle”, kertoi päivystävä palomestari Perttu Kuhanen.

Hänen mukaansa auto vaurioitui ulosajossa jonkin verran.

Muutamaa tuntia myöhemmin sattui henkilöauto suistui ulos valtatie 2:lla Ulvilassa.

”Helsingin suunnasta Poria kohti matkalla ollut henkilöauto ajautui ulos valtatie 2:lta vähän ennen FK-radan risteystä tien oikealle puolelle. Autossa oli kaksi ihmistä. Myös he selvisivät ulosajosta loukkaantumatta”, Kuhanen sanoi.

Auto vaurioitui hinauskuntoon ja vaatii hinausta. Pelastuslaitos sai hälytyksen Ulvilaan kello 2.30.

Lue lisää: Kaksi ulosajoa yöllä Porin seudulla – molemmista selvittiin ilman vakavia loukkaantumisia

Sunnuntaina aamulla ja aamupäivällä hälytyksiä liikenneonnettomuuksista ei tullut, mutta iltapäivällä tilanne muuttui.

Hieman ennen puoli kolmea iltapäivällä pakettiauto suistui valtatie 8:lta Eurajoella. Onnettomuus sattui Kämpän Kaffetuvalta hieman Poriin päin.

Päivystävä palomestari Kari Kankaanpää kertoi, että pakettiautossa oli vain kuljettaja. Hän ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Pelastuslaitos sai ulosajosta hälytyksen sunnuntaina kello 14.23.

Lue lisää: Pakettiauto suistui huonossa kelissä valtatie 8:lta

Puolisentoista tuntia myöhemmin kaksi henkilöautoa kolaroi Tampereentien ja Kirkkotien risteyksessä.

Päivystystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoi, että toinen auto kulki onnettomuuden sattuessa Tampereentietä Tampereen suuntaan, ja toinen tuli Kirkkotieltä.

Kaikki osalliset pääsivät ulos ajoneuvoista omin voimin, eikä heitä ollut tarve kuljettaa onnettomuuspaikalta jatkohoitoon. Molemmat autot vaurioituvat onnettomuudessa hinauskuntoon.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen sunnuntaina noin kello 16.

Lue lisää: Henkilöautot kolaroivat valtatien risteyksessä Ulvilassa – Autot menivät hinauskuntoon, mutta loukkaantumisilta vältyttiin

Hieman ennen viittä sunnuntaina iltapäivällä pelastuslaitos hälytettiin Turuntielle Huittisiin. Auto oli suistunut tieltä Vampulan ja Maurialan välisellä alueella.

Mitään varsinaista avun tarvetta onnettomuuspaikalla ei kuitenkaan ollut. Kari Kankaanpää kertoo, että autokin oli jo hinattu ylös ojasta traktorilla, kun palokunta ehti paikalle.

”Meillä ei ollut siellä mitään tehtävää ollut.”

Pelastuslaitos sai ulosajosta hälytyksen sunnuntaina kello 16.43.

Lue lisää: Auto suistui tieltä Huittisissa – Hommat oli hoidettu, kun palokunta ehti paikalle

Kuuden jälkeen sunnuntai-iltana Vaasan suunnasta Poria kohti tullut pakettiauto törmäsi hirveen valtatie 8:lla. Onnettomuus sattui Onnenkosken lähellä.

Kiskola kertoo, että ihmisiä ei onnettomuudessa loukkaantunut, mutta hirvi kuoli.

Pelastuslaitos sai hirvikolarista hälytyksen sunnuntaina kello 18.07.

Lunta on tupruttanut eri puolille Satakuntaa viikonlopun aikana reippaasti. Esimerkiksi Porin rautatieaseman havaintoasemalla lumensyvyys oli kasvanut sunnuntai-iltaan kello 19 mennessä 11 sentillä. Kankaanpään Niinisalossa uutta lunta on tullut 12 ja Rauman Pyynpäässä seitsemän senttiä.

Ilmatieteenlaitos ennustaa lumisateiden jatkuvan myös maanantaina ja tiistaina. Myös lauantai-illalla alkanut huonon ajokelin varoitus jatkuu.

Maanantaina ajokeliä heikentää ennusteen mukaan paitsi lumisade, myös kelin lauhtuminen. Tiistaina sateen olomuoto saattaa muuttua lumesta rännäksi kelin lauhtuessa edelleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut