Nyt kelpaa ulkoilla: Yyteri tykitetään pulkkailukuntoon loppiaisviikonlopuksi – nuotiopaikalla polttopuut valmiina

Keisarinpankin alueen pulkkailuoloja parannetaan nyt lumitykillä.

Tuomma ja Milka Saari toivat lapsensa Tilman, Jehkin ja Haltin koko hiihtolomaviikoksi Yyteriin viime vuonna.

5.1. 16:57

Pori

Useamman päivän pakkasjakso mahdollistaa Keisarinpankin pulkkamäen lumetuksen Yyterissä. Pulkkamäen lumetus aloitetaan torstai-iltana ja mäki on pulkkailijoiden käytettävissä lauantaina 7. tammikuuta kello 12 eteenpäin, kaupunki kertoo tiedotteessa.

"Pulkkamäkien tilanne elää kelien mukaan. Vaikka luonnonlunta onkin satanut, on Keisarinpankin pulkkamäen lumikerros tällä hetkellä niin ohut, että lumikerroksen vahvistaminen tykkilumella aloitetaan tänään illalla. Lumetuksen aikana pulkkamäessä ei ole turvallista laskea. Lumetuksen avulla varmistetaan, että mäki pysyy pidempään käyttökuntoisena, sillä tykkilumi sulaa ja kuluu hitaammin kuin luonnonlumi. Lauantaina puolenpäivän jälkeen ulkoilijat ovat jälleen tervetulleita testaamaan mäkeä”, kertoo infran kunnossapidon esimies Ismo Ahonen tiedotteessa.

Punaisen tuvan ulkogrillissä pidetään tulta yllä päivittäin kello 9–15 aina huhtikuun lopulle asti. Grillipaikka sopii omien eväiden grillaamiseen tai muuten vain nuotiolla lämmittelyyn talvisen touhuamisen lomassa.

Grillipaikka sijaitsee Yyterinsantojentien päässä, ison maksuttoman parkkipaikan vieressä. Ulkovessat sijaitsevat parkkipaikan perällä.

Myös Yyterin rannalla, Munakarin saarta vastapäätä sijaitsee nuotiopaikka. Nuotiopaikalla on polttopuut valmiina.

Yyterissä on laskupaikkoja myös Meriravintolan ja tapahtuma-alueen mantereen puoleisten dyynien rinteillä, ja ne ovat käytössä lumetuksen aikana.

"On kuitenkin tärkeää huomioida, että Yyterissä pulkkailu on sallittu vain erikseen määritellyillä alueilla. Näin varmistetaan, etteivät dyynien rantavehnät kärsi", sanoo erityisasiantuntija Tove Vesterbacka tiedotteessa.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut