UPM aloittaa painopaperitehtailla muutosneuvottelut – lomautuksia mahdollisesti myös Raumalla

UPM:n Rauman tehtaalla valmistetaan painopaperia kahdella koneella. Työntekijöitä ja toimihenkilöitä on tehtaan palveluksessa noin 350. Tehtaan tuotantokapasiteetti on 665000 tonnia vuodessa.

5.1. 16:21

Rauma

Metsäteollisuusyhtiö UPM aloittaa painopaperitehtaillaan muutosneuvottelut tuotannon vähentämisestä ja mahdollisista lomautuksista.

UPM:n viestintäpäällikkö Marko Erola vahvistaa yhtiön esittäneen Communication Paper -toimialan neljän tehtaan henkilöstöryhmille neuvottelukutsun keskiviikkona 4. tammikuuta. Muutosneuvottelut käynnistyvät tammikuun toisella viikolla Rauman tehtaalla, Kymin paperitehtaalla Kouvolassa, UPM Kaukas -tehtaalla Lappeenrannassa ja Jämsänkosken tehtaalla.

Neuvottelut koskevat noin 900:aa tehtaiden työntekijää ja toimihenkilöä.

Marko Erolan mukaan muutosneuvottelujen perusteluna ovat painopaperimarkkinoiden epävarmat näkymät ja kysynnän heikkeneminen.

Muutosneuvotteluissa henkilöstön kanssa etsitään keinoja tuotannon sopeuttamiseen markkinatilanteeseen. Yhtenä vaihtoehtona ovat lomautukset.

UPM:n Rauman tehtaan pääluottamusmies Jouko Aitonurmi toteaa, ettei neuvotteluesitystä ole tarkemmin yksilöity yhtiön puolelta. Kyse on yhteistoimintalain mukaisesta neuvottelusta, jonka aikana arvioidaan ajankohtainen tilanne ja tuotantonäkymät.

”Irtisanomisista neuvotteluissa ei kuitenkaan ole kyse, vaan mahdollisista lomautuksista”, Aitonurmi lisää.

Juttua täydennetty torstaina 5.1.2023 kello 17.50.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut