Kyberhyökkäyksen vaikutukset piinaavat edelleen Säkylässä – hammashuollon aikoja joudutaan siirtämään

Ajan siirtämiseksi tulee ottaa yhteys Säkylän hammashoitolaan.

Säkylän suun terveydenhuollon palveluiden asiakkaille jo varattuja aikoja joudutaan siirtämään kyberhyökkäyksen seurauksena lähiviikoilta. Kuvituskuva.

3.1. 9:18

Säkylä

Säkylän kunnan tietojärjestelmiin 18. joulukuuta kohdistuneen kyberhyökkäyksen vaikutukset tietojärjestelmissä ja toiminnassa näkyvät edelleen ainakin suun terveydenhuollossa.

Satakunnan hyvinvointialue tiedotti tiistaiaamuna, että Säkylän suun terveydenhuollon palveluiden asiakkaille jo varattuja aikoja joudutaan siirtämään kyberhyökkäyksen seurauksena lähiviikoilta.

Aikojen siirtyminen koskee asiakkaita, joilla on suun terveydenhuollon vastaanottoaika 3.–13. tammikuuta. Hyvinvointialue pyytää heitä ottamaan yhteyttä Säkylän hammashoitolan ajanvaraukseen ja siirtämään ajan puhelimitse. Numero on 050 554 3571, ja se vastaa arkisin kello 10–15.

Säkylän kunta tiedotti viikonloppuna, että kyberhyökkäyksen torjunta ja sen vaikutusten selvittelytyö on pääosin saatu valmiiksi.

Kunnan tiedossa ei ole, että sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietoja olisi vuotanut ulkopuolisille. Poliisi tutkii tapahtunutta yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut