Ajokeli Satakunnassa erittäin huono – Henkilöautot kolaroivat valtatie 8:lla, Huittisissa peräänajo ja kolari, jossa osallisena oli kauhakuormaaja

Lumisen tiistain ensimmäinen hälytys liikenneonnettomuudesta tuli Eurajoelta puoli kahdeksan jälkeen aamulla. Huittisissa sattui yhdeksän jälkeen peräänajo ja kymmenen jälkeen henkilöauton ja kauhakuormaajan välinen onnettomuus.

Kuvituskuva.

3.1. 7:50 | Päivitetty 3.1. 11:35

Ajokeli on Satakunnassa tiistaina aamulla ja päivällä erittäin huono lumisateen ja lumisten teiden vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos. Tiistai-iltapäivään saakka voimassa olevan varoituksen mukaan onnettomuusriski on huomattava ja suuret häiriöt liikenteessä ovat mahdollisia.

Satakunnan lisäksi erittäin huonon ajokelin varoitus on voimassa Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Huonosta ajokelistä varoitetaan Päijät-Hämettä, Kymenlaaksoa, Keski-Suomea ja Etelä-Pohjanmaata.

Tieliikennekeskus Fintraffic antoi oman varoituksensa huonosta ajokelistä tiistaina aamuyöllä kello 3.

Erittäin huonosta ajokelistä huolimatta pelastuslaitos ei saanut yön aikana ei saanut yhtään hälytystä liikenneonnettomuuksista. Aamulla ja aamupäivällä tilanne kuitenkin muuttui.

Tiistain ensimmäinen hälytys tuli valtatie 8:lta Eurajoelta kello 7.35. Päivystävä palomestari Harri Salonen kertoo, kahden henkilöauton välinen onnettomuus sattui Olkiluodon tienhaarassa.

”Mitään pahempaa siellä ei ilmeisesti sattunut, sillä ensimmäisenä onnettomuuspaikalle ehtinyt yksikkö peruutti heti toisen paikalle hälytetyn yksikön”, Salonen sanoo.

Molemmissa onnettomuusautoissa oli Salosen mukaan vain kuljettaja. Kumpikaan heistä ei loukkaantunut onnettomuudessa.

”Peltivaurioilla selvittiin”, Salonen sanoo.

Huittisissa sattui hieman ennen aamuyhdeksää kahden auton peräänajo. Salonen kertoo, että onnettomuus sattui Risto Rytin kadun ja valtatie 12:n risteyksessä, eli niin sanotussa Härkäpakarin risteyksessä.

Molemmissa autoissa oli vain kuljettaja. Ensihoito tarkasti heidät paikanpäällä, eikä jatkohoitoa tarvittu.

Rytäkässä osallisena oli myös liikennevalotolppa, joka meni törmäyksessä nurin.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen kello 8.53.

Kello 10.16 pelastuslaitos hälytettiin uudelleen Huittisiin, tällä kertaa Karhiniementielle.

Salonen kertoo, että Karhiniementiellä sattui onnettomuus, jossa oli osallisena henkilöauto ja kauhakuormaaja. Kuormaaja oli kulkenut Karhiniementietä, kun se törmäsi pihatieltä tulleen henkilöauton kanssa.

Onnettomuuden osalliset tarkastettiin paikan päällä. He eivät loukkaantuneet.

Lunta on tupruttanut yön ja aamun aikana eri puolilla Satakuntaa, ja aurauskalustoa on liikkeellä runsaasti. Osa teistä oli kuitenkin tiistaiaamuna kehnossa kunnossa.

”Kun ajelin aamulla Säkylästä Euraan, näki että tiet on jossain kohtaa aurattu, mutta ne olivat taas yllättävän huonossa kunnossa”, Salonen sanoo.

Ilmatieteenlaitoksen satakuntalaisilla havaintoasemilla lumensyvyys on kasvanut maanantaiaamusta reippaasti. Tiistaiaamupäivään kello 11.30 mennessä lunta oli tupruttanut maanantaiaamun jälkeen Kokemäen Tulkkilassa 14, Kankaan Niinisalossa 11, Porin rautatieasemalla 9 ja Rauman Pyynpäässä 6 senttiä.

Sakeamman lumisateen alue liikkui yön ja aamun aikana Satakunnan yli lännestä itään.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lumisade jatkuu Satakunnassa tiistaina ajoittaisena ja heikkona.

Satakunnan Kansa seuraa tilannetta.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut