Miestä kehotettiin hakemaan työpaikkaa – uhkasi tappaa työvoimavirkailijan

Hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.

30.12.2022 13:08

Eurajoki

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimiston virkailijaa tappamisella uhannut eurajokelaismies sai teostaan sakkotuomion ja kovan korvauslaskun.

Tuolloin 40-vuotias mies keskusteli työvoima-asiantuntijan kanssa puhelimitse heinäkuussa 2020, kun hänelle soitettiin työpaikasta, jota hänen tulisi hakea työttömyyskorvauksen menettämisen uhalla. Mies hermostui asiasta ja uhkasi puhelun aikana selvittää virkailijan kotiosoitteen sekä tulevansa "ottamaan tämän hengiltä".

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi miehen (s. 1980) viime vuonna laittomasta uhkauksesta 25 päiväsakkoon, joista hänelle kertyi maksettavaksi 150 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan teko johtui hetken mielijohteesta, mutta rikoksen uhrilla oli kuitenkin perusteltu syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vakavassa vaarassa. Puhelua ei ollut nauhoitettu, mutta käräjäoikeus piti rikoksen uhrin kertomusta puhelun sisällöstä luotettavana.

Mies haki tuomioon muutosta Vaasan hovioikeudelta. Hän kiisti syytteen kokonaisuudessaan ja vaati syytteen hylkäämistä sekä vapauttamistaan kaikesta rangaistus- ja korvausvastuusta.

Hovioikeus hylkäsi torstaina antamallaan ratkaisulla miehen valituksen ja pysytti käräjäoikeuden tuomion. Mies joutuu maksamaan rikoksen uhrille korvauksena tilapäisestä psyykkisestä haitasta 1 800 euroa. Kärsimyskorvauksen määrä nousi hovioikeudessa käräjäoikeuden tuomitsemasta 200:sta eurosta 500:aan euroon.

Lisäksi miehen on korvattava sairaanhoitokuluja, sairausajan palkkaa sekä oikeudenkäynti- ja todistelukuluja yhteensä yli 6 300 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut