Lounais-Suomen poliisi kiinnittää erityistä huomiota lasten ja nuorten turvallisuuteen vuodenvaihteen juhlinnassa – ”tarvitaan rakkautta ja rajoja”

Poliisi ottaa tiukkaan valvontaan ilotulitteiden käytön.

Poliisi kertoo kiinnittävänsä valvonnassaan erityistä huomiota myös ilotulitteiden turvalliseen käsittelyyn.

30.12.2022 9:22

Pori

Vuoden vaihtuessa Lounais-Suomen poliisi puuttuu tiukasti ja matalalla kynnyksellä ilotulitteiden väärinkäyttöön, kaikenlaiseen häiriökäyttäytymiseen ja erityisesti nuorten päihteiden käyttöön. Näin lupaa Lounais-Suomen poliisi perjantaiaamuna lähettämässään tiedotteessa.

Poliisi kiinnittää huomiota erityisesti lasten ja nuorten turvallisuuteen vuodenvaihteessa.

”Päihteiden käyttö altistaa lapsen ja nuoren monenlaisiin vaaroihin. Tästä syystä alaikäisen uudenvuodenviettoon ei tulisi kuulua päihteitä ollenkaan”, muistuttaa ylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisin ennalta estävän toiminnon yksiköstä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alue ulottuu Varsinais-Suomesta Satakuntaan.

Poliisi tähdentää, että jokaisesta havaitusta alaikäisen päihteidenkäyttötapauksesta ilmoitetaan aina sekä huoltajalle että lastensuojeluviranomaiselle.

Sjöblom painottaa asiassa vanhempien vastuuta ja ennalta estäviä toimia – rakkautta, rajoja ja avointa keskusteluyhteyttä.

"Esimerkki ja mahdollisuus turvalliseen ja vastuulliseen juhlimiseen annetaan kotona”, Sjöblom sanoo.

Tarvittaessa ilotulitteet takavarikoidaan

Poliisi kiinnittää valvonnassaan erityistä huomiota myös ilotulitteiden turvalliseen käsittelyyn.

"Kukin on itse vastuussa ilotulitteiden käytöstä sekä käytössä sattuneista vahingoista. Siksi on huomioitava paitsi paikalliset rajoitukset myös muut toimintaa koskevat ohjeet, kuten se, että ilotulitteita ei saa luovuttaa alaikäiselle, eikä niitä koskaan saa käyttää ihmisjoukon keskellä”, Sjöblom listaa.

Väärinkäyttötilanteisiin puututaan erittäin tiukasti, poliisi lupaa. Varomattomasta käsittelystä, räjähdesäännösten rikkomisesta tai järjestysrikkomuksesta seuraa sakkorangaistus. Lisäksi poliisi takavarikoi ilotulitteet, kuten myös aina silloin, kun niitä havaitaan alaikäisten hallusta.

Valvontaa kaupunkikeskustoissa

Poliisi odottaa, että kahden koronan rajoittaman uudenvuodenvieton jälkeen uudenvuoden juhlinta kokoaa taas tänä vuonna suuria määriä ihmisiä yleisille paikoille. Tästä syystä myös poliisi keskittää valvontaansa kaupunkien keskustoihin.

"Havaittuihin häiriöihin sekä rikoksiin puututaan tehokkaasti mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Valvomme aattona näkyvästi julkisilla paikoilla jo alkuillasta”, Sjöblom sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut