Autot törmäilivät päin valaisinpylväitä valtatie 8:lla – Palomestari kehottaa varovaisuuteen: ”Siellä sataa vedensekaista lunta vaakasuoraan”

Kaksi autoa törmäsi huonossa ajokelissä valaisinpylväisiin noin tunnin välein ja muutaman kilometrin päässä toisistaan.

Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen torstai-iltana kello 19.15.

29.12.2022 20:18 | Päivitetty 29.12.2022 21:01

Eurajoki

Valtatie 8:lla sattui torstai-iltana huonossa ajokelissä kaksi onnettomuutta, joissa molemmissa henkilöauto törmäsi päin valaisinpylvästä.

Onnettomuudet sattuivat Luvian ja Porin Lattomeren välisellä alueella noin tunnin välein, muutaman kilometrin päässä toisistaan.

Pelastuslaitos sai ensimmäisestä onnettomuudesta Eurajoen Luvialta hälytyksen kello 19.15.

Päivystävä palomestari Jussi Jalonen kertoi, että onnettomuusautossa oli vain kuljettaja. Kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa ainakaan siinä määrin, että hänet olisi tarvinnut kuljettaa jatkohoitoon.

Valaisinpylväs sai sen verran osumaa, että se tukki valtatien toisen kaistan liikenteeltä. Fintraffic tiedotti kello 20.20, että liikenne oli palautunut normaaliksi.

Noin tunti ensimmäisen hälytyksen jälkeen, kello 20.12, pelastuslaitos hälytettiin uudelleen valtatie 8:lle. Saman kaltainen onnettomuus sattui nyt muutama kilometri aiemmasta onnettomuuspaikasta Poriin päin. Onettomuus sattui tällä kertaa Porin puolella kuntarajaa.

Jälkimmäisen onnettomuuden onnettomuuspaikka sijaitsee noin kymmenen kilometriä Porista Rauman suuntaan. Tämäkään onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta pientä liikennehaittaa sekin aiheutti.

Palokunta jäi odottamaan molempien onnettomuuksien jälkeen, että sähköyhtiön edustajat tulivat tekemään valaisinpylväät virrattomiksi ja siirsivät ne sivuun.

Satakunnassa on torstai-iltana voimassa huonon ajokelin varoitus, ja Jalonen peräsi autoilijoilta varovaisuutta.

”Keli on aika haastava. Siellä sataa vedensekaista lunta vaakasuoraan. Nyt liikenteessä tarvitaan malttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut