UTU aloittaa Ulvilassa uuden sähköautojen lataukseen liittyvän tuotannon – linjastosta tulee merkittävä työllistäjä

Yhtiö osti 17 prosenttia ohjelmistoja suunnittelevan IGL-Technologies Oy:n osakekannasta.

UTU Oy täytti kesällä 2019 sata vuotta. Toimitusjohtaja Olli Heinonen kuvattiin tällöin yhtiön tiloissa Ulvilassa.

3.1. 9:00

Ulvila

Sähköön ja automaatioon erikoistunut UTU Oy aloittaa Ulvilan tehtaallaan uuden sähköautojen latauksen liittyvän tuotannon.

Kyse on yhdistelmätolpista, joihin on yhdistetty sekä lataukseen että lämmitykseen liittyvät ominaisuudet. Lisäksi yhtiö alkaa valmistaa älykkäitä ja etähallittavia latausasemia.

UTU:lla ei ole samankaltaista omaa tuotantoa ennestään. Se on myynyt tähän asti päämiestensä ratkaisuja, mutta tulevaisuudessa linjaston kerrotaan työllistävän Ulvilassa henkilöstöä merkittävällä työpanoksella.

Nyt meneillään on ennakkomarkkinointi. Virallisesti tuotteet julkistetaan keskiviikkona 18. tammikuuta.

Uuteen tuotantoon liittyen UTU Oy tiedottaa ostaneensa IGL-Technologies Oy:ltä 17 prosenttia sen osakekannasta. Yhteistyön avulla yhtiö saa sähköautojen lataajien käyttöön digitaalisia ohjelmistoratkaisuja. Niiden avulla lataamisesta tulee älykästä.

”Liikenteen sähköistyminen jatkaa lähivuosina kasvuaan”, UTU:n tiedotteessa muistutetaan.

”UTU on jo nyt vahvasti mukana latausratkaisujen markkinassa, ja yhtiö aikoo kasvattaa kyseistä liiketoimintaa merkittävästi.”

Toimitusjohtaja Olli Heinonen toteaa tiedotteessa, että UTU ja IGL ovat jo tehneet hyvää yhteistyötä toimittamalla asiakkaiden projekteihin älykkäästi hallittavia latausratkaisuja.

”Olemassaolonsa ajan IGL on kasvattanut toimintaansa voimakkaasti ja ennen kaikkea kannattavasti. Vahvana sähköalan yrityksenä UTU haluaa tukea tätä kasvutarinaa ja olla luomassa entistä paremmat edellytykset molempien kasvulle.”

Fakta

UTU ja IGL

Ulvilalaisen UTU Oy:n historia alkoi kesällä 1919, kun Urho Tuomisen perustama Porin Sähkö- ja Telefooniliike Urho Tuominen avasi ovensa.

Nyt yhtiö on johtava sähkö- ja automaatioalan tuotteita sekä palveluja tarjoava suomalaisyritys, jolla on tytäryhtiöt Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Norjassa.

Liikevaihto vuonna 2022 oli 53 miljoonaa euroa.

Henkilöstöä on 180.

IGL-Technologies Oy on Tampereella vuonna 2009 perustettu ohjelmistosuunnitteluyritys, jonka erikoisalaa ovat auton lämmittämistä, latausta ja pysäköintiä helpottavat etäohjatut laitteet.

Tuotteistoon kuuluvat eParking.fi ja eTolppa -ratkaisut.

Ratkaisuilla on yli 210 000 käyttäjää, 40 000 asennettua eTolppaa ja 50 000 parkkipaikkaa.

Vuonna 2021 IGL:n liikevaihto oli 2,5 miljoonaa euroa, ja se työllisti 12 henkilöä.

Liikevaihto nousi 61,3 %. Liiketoiminnan voitto oli 124 000 euroa ja liikevoittoprosentti 4,8 %.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut