Rauma osti Seminaarinmäen kiinteistöjä ja laittaa ne myyntiin

Turun yliopisto luopui Artika-rakennuksen (vasemmalla) ja hallintorakennuksen käytöstä jo vuosia sitten. Kaupunki osti niiden lisäksi vanhan pajarakennuksen Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:ltä.

22.12.2022 16:31

Rauma

Rauman kaupunki ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy ovat sinetöineet allekirjoituksin Seminaarinmäen kiinteistökaupat. Kaupunki maksaa kauppahintana kiinteistöistä noin 1,2 miljoonaa euroa.

Kaupunki ei ole jäämässä rakennusten omistajaksi ja käyttäjäksi. Toimialajohtaja Tomi Suvanto sanoo rakennusten tulevan myyntiin todennäköisesti tulevana keväänä tai kesällä.

Kaupunki ostaa kaupunginhallituksen toukokuussa tekemän päätöksen mukaisesti alueen koilliskulmasta tonttialueineen seminaarin hallintorakennuksen, Artika-rakennuksen ja pajarakennuksen. Rakennusten osuus kauppahinnasta on runsaat 700 000 euroa.

Lisäksi kiinteistökauppaan kuuluu Kulinarium-rakennus ja sen tontti. Ruokala-asuinrakennus on ollut vajaakäytöllä useita vuosia. Myyjäosapuoli Suomen Yliopistokiinteistöt Oy purkaa rakennuksen. Vapautuva tontti on kaavoitettu asuinkerrostalolle, jossa voi olla myös liiketiloja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut