Esperi sulkee hoivakoti Ilolan Kokemäellä – Yhtiön mukaan asukkaita ei ole ollut tarpeeksi

Hoivakotia ei suljeta, ennen kuin asukkaille on löydetty uudet kodit.

Hoivakoti Ilolassa on 35 asiakaspaikka ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville vanhuksille. Arkistokuva syksyltä 2020.

22.12.2022 11:19

Kokemäki

Esperi Care sulkee ikäihmisten hoivakoti Ilolan Kokemäen Kauvatsalla. Esperi Care tiedotti torstaina, että asiaa koskevat yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut on saatu päätökseen.

Neuvotteluissa ei löydetty edellytyksiä toiminnan kannattavalle jatkamiselle.

”Neuvotteluissa kävimme yhdessä henkilöstön kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja jatkaa toimintaa, mutta kannattavan toiminnan mallia ei löydetty”, aluepäällikkö Patrik Ekström kertoo.

Yhtiön mukaan hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita, jotta sen toimintaa olisi kannattanut jatkaa. Kuluvana vuonna 35 asukaspaikasta noin puolet on ollut käytössä.

Jokaiselle Kauvatsan yksikön työntekijälle tarjotaan uutta tehtävää sekä taloudellinen kannustin siirtymiseen.

”Tällä hetkellä kartoitamme henkilöstölle uusia yksiköitä ja jokaiselle työntekijälle tarjotaan uutta tehtävää Esperiltä. Toivomme jokaisen työntekijän pysyvän meillä edelleen töissä”, Patrik Ekström sanoo.

Asukkaiden siirto uuteen kotiin toteutetaan yhdessä Sastamalan kunnan kanssa. Esperi kertoo, että yksikön toimintaa ei lopeteta, ennen kuin jokaiselle asukkaalle on löydetty uusi sopiva koti. Asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

”Sulkeminen voi herättää paljon huolta ja kysymyksiä ja vastaamme niihin parhaamme mukaan”, Patrik Ekström sanoo.

Asiasta järjestetään asukkaille ja heidän läheisilleen tiedotustilaisuus hoivakoti Ilolassa 9. tammikuuta 2023 kello 15–17.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut