Poliisi kehottaa kiinnittämään huomiota myytävien ilotulitteiden varastointiin – ”Kontteihin yritetään mennä rälläkällä”

Vuoden takaisen Porissa ilotulitevarkauden tekijät selvitettiin valvontakamerakuvien avulla.

Ilotulitteiden myynti alkaa joulunpyhien jälkeen ja jatkuu uudenvuodenaattoon saakka. Arkistokuva hintoineen on joulukuulta 2016.

22.12.2022 11:00

Lounais-Suomen poliisi kehottaa rakettimyyjiä kiinnittämään erityistä huomiota ja huolellisuutta ilotulitteiden varastointiin. Poliisi varoittaa myyjiä mahdollisista ilotulitevarkauksista, jotka voivat kohdistua ilotulitekontteihin.

”Varastokontit kiinnostavat varkaita, joten ne tulee suojata mahdollisimman tehokkaasti”, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rakettimyynnin alkaessa ilotulitteet varastoidaan usein erillisiin kontteihin myyntipisteiden yhteyteen.

Viime vuonna Lounais-Suomen poliisi kertoi mittavasta Kaarinassa tehdystä ilotulitevarkaudesta, jossa anastettujen ilotulitteiden arvo oli noin 138 000 euroa.

Poliisi selvitti rikoskokonaisuuden ja suuri osa ilotulitteista saatiin palautettua takaisin omistajalleen. Epäillyt ehtivät käyttää, myydä tai välittää osan raketeista eteenpäin.

Kaarinan rikoskokonaisuuden lisäksi Lounais-Suomen poliisin tietoon tuli viime vuoden joulukuussa myös muutama muu ilotulitekontteihin kohdistunut epäilty varkaus tai varkauden yritys. Kaikissa ilmoitetuissa tapauksissa ilotulitekonttien lukitus leikattiin tai yritettiin leikata rälläkällä.

Porissa ilotulitevarkauden tekijät selvitettiin valvontakamerakuvien avulla. Kaksi muuta, Turussa ja Eurassa ilmoitettua tapausta, jäivät selvittämättä.

Poliisi muistuttaa, että rikosten ennalta estämiseksi on tärkeää huolehtia ilotulitevaraston suojauksesta. Tehokkain tapa suojautua ilotulitevarkauksia vastaan on järjestää ilotulitteille henkilövartiointi.

Vaihtoehtoisesti kohteessa kannattaa olla hyvälaatuinen ja huomaamattomasti asennettu kameravalvonta, josta lähtee reaaliaikainen hälytys, mikäli kamerat havaitsevat liikettä tai jos kamerat rikotaan, peitetään tai anastetaan.

”Vaikka rikos ehtisi tapahtua, kameravalvontamateriaalin ansiosta poliisi pystyy suhteellisen tehokkaasti selvittämään epäillyt tekijät”, poliisi kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut