Rauman Seudun Katulähetys muutosneuvotteluihin – talous ahdingossa

Toivontalo on Rauman Seudun Katulähetyksen päätoimipaikka, joka tarjoaa monenlaista toimintaa ja auttamispalveluja.

21.12.2022 9:39

Rauma

Sosiaalista tuki- ja auttamistyötä tekevä Rauman Seudun Katulähetys ry. käynnistää yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut henkilöstönsä kanssa. Järjestö suunnittelee henkilöstökulujensa vähentämistä ja organisaatioonsa rakenteellisia muutoksia taloudellisin ja tuotannollisin perustein.

Katulähetyksen palveluksessa on 25 henkilöä ja muutosneuvottelut koskevat 13 henkilön työtehtäviä. Vt. toiminnanjohtaja Rebekka Ylén kertoo, että mahdollisten lomautusten tai henkilövähennysten määrä tarve on vielä avoin.

Todennäköisesti vähennykset kohdistuvat toimisto- ja toimihenkilöihin. Mahdollisia ovat myös vakituisen henkilökunnan osa-aikainen lomauttaminen.

Rebekka Ylén sanoo Katulähetyksen taloudellisen tilanteen vaativan kulusäästöjä. Talous on kiristynyt muun muassa koronavuosien seurauksena, yleisen kustannusten nousun sekä toisaalta avustusten ja palvelumaksujen vähenemisen vuoksi.

Katulähetyksellä on Raumalla päätoimipaikkana Toivontalo ja sen yhteydessä toimiva tukiasuntoyksikkö. Yhdistyksellä on myös nuorten työvalmennus- ja nuorisotakuutoimintaa Rauman Nortamonkadun ja Aittakarinkadun toimipisteissä.

Rauman lisäksi yhdistyksellä on toimintaa Porissa. Eurajoella, Eurassa ja Huittisissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut