Hallinto-oikeus kumosi aluevaltuuston eropäätöksen

Turun hallinto-oikeus kumosi Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuuston päätöksen eron myöntämisestä valtuutetun tehtävästä

20.12.2022 13:26

Turun hallinto-oikeus on kumonnut Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuuston päätöksen myöntää ero valtuutettu Elina Junnilalle. Kumottu päätös tehtiin 19. huhtikuuta. Päätös kumottiin lainvastaisena. Aluevaltuusto oli päättänyt kutsua Juha Joutsenlahden aluevaltuustoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi.

Hyvinvointialueesta annetun lain mukaan luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Jotta syy eron myöntämiselle voi olla laissa tarkoitetuin tavoin pätevä, on sen oltava paikkansa pitävä.

Hallinto-oikeuden mukaan Junnilan esittämät syyt erolleen valtuutetun tehtävistä perustuivat virheellisiin oletuksiin hänen esteellisyydestään sekä vaalikelvottomuudestaan ja niiden vaikutuksesta valtuutetun tehtävän hoitamiseen. Tähän nähden aluevaltuusto ei voinut pitää Junnilan erolleen esittämiä perusteita laissa tarkoitettuna pätevänä syynä eron myöntämiseksi valtuutetun luottamustoimesta.

Hallinto-oikeus määräsi, että kumottua päätöstä on kumotuiltakin osin edelleen noudatettava, kunnes hallinto-oikeuden päätös on lainvoimainen tai korkein hallinto-oikeus toisin määrää.

Päivitetty 20.12.2022 kello 16.32: Lisätty toiseksi viimeiseen lauseeseen siitä epähuomiossa pois jäänyt ei-sana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut