Ympäristönsuojelija on tyytyväinen oikeuden päätökseen – ”Nyt pitäisi investoida ympäristöön”

Luonnonsuojelijan näkemyksen mukaan BASF voisi saada tehtaansa toimintaan lisäinvestoinneilla.

BASF:n akkumateriaalitehtaan ympäristöluvan esteinä ovat olleet Kokemäenjokeen johdettavat prosessivedet ja sijainti pohjavesialueen tuntumassa.

20.12.2022 12:12

Pori, Harjavalta

Ympäristöjärjestöjen valitusta BASF:n ja Venatorin koetoiminnasta laatimassa ollut Luonnonsuojeluliiton erityisasiantuntija Jari Natunen on tyytyväinen Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen, jonka mukaan laitokset eivät voi aloittaa akkumateriaalitehtaan toimintaa Harjavallassa koeluvan turvin.

"Tällaisella merkittävällä yhtiöllä pitäisi olla sellainen ympäristöosaaminen, ettei aivan päättömiä asioita ruveta ajamaan”, Natunen sanoo.

Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä voisi valittaa vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta Natunen näkee, että se olisi epätoivoinen yritys. Hän ei usko, että KHO sen paremmin myöntäisi oikeutta käyttää tehdasta koeluvalla. Natusen mukaan on selvää, että kyseessä on toiminta, johon tarvitaan ympäristölupa.

Natusen käsitys on, että BASF voisi saada tehtaansa toimintaan vain lisäinvestoinneilla.

”Nyt pitäisi investoida ympäristöön, jos haluaa kestävällä pohjalla aloittaa.”

BASF on aiemmin syksyllä kertonut arvioineensa uusia teknologioita mahdollistaakseen ympäristöluvan saamisen uudella käsittelykierroksella. Yhtiö on toimittanut uuden ympäristölupahakemuksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon 14. lokakuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut