Virustaudit ovat ruuhkauttaneet Porin perusturvan ajanvarauksen – älä tee tätä virhettä puhelimitse, pahennat tilannetta

Kiireettömissä ajanvarausasioissa kannattaa ottaa yhteyttä ajanvaraukseen vasta tammikuun puolella.

Kuvituskuva.

20.12.2022 11:21

Pori

Perusturvan ajanvaraus on ruuhkautunut. Satakunnassa on koronaviruksen ohella liikkeellä lukuisia eri virustauteja, jotka ovat lisänneet yhteydenottojen ja ajanvaraustarpeiden määrää, kaupunki tiedottaa.

Perusturva pyytää asiakkaita muistamaan, että tulee jättää vain yksi takaisinsoittopyyntö yhdestä puhelinnumerosta. Ylimääräiset soitot tai soitot useista puhelinnumeroista eivät nopeuta ajan saamista, vaan ruuhkauttavat palvelua entisestään.

Kiireettömissä ajanvarausasioissa kannattaa ottaa yhteyttä ajanvaraukseen vasta tammikuun puolella.

Lievät oireet paranevat kotihoidolla

Perusterveen henkilön, jolla on lieviä oireita, ei yleensä ole tarvetta ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon eikä hakeutua terveydenhuollon koronavirustestiin. Silloin kannattaa pysytellä kotona ja välttää kontakteja.

Jos kuume on korkea tai ilmaantuu hengenahdistusta tai yleistilan laskua, on tarpeen olla yhteydessä terveydenhuollon toimijaan. Jos saat terveydenhuollosta henkilökohtaisesti ohjeita esimerkiksi koronavirustestiin tai päivystykseen hakeutumiseen, noudata niitä.

Halutessaan voit tehdä koronan kotitestin. Jos kotitesti on positiivinen, tulosta ei ole tarpeen varmistaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä, paitsi jos kuuluu riskiryhmään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut