Porin-lentojen operaattori valittu: Valintaperusteena oli hinta – Aikeena aloittaa liikennöinti tammikuussa

Porin kaupunginhallitus päätti reittilentoliikenteen operaattorivalinnasta.

Budapest Aircraft Servicen kone Porin kentällä keväällä 2021.

19.12.2022 19:42

Pori

Porin kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan valita Budapest Aircraft Service Ltd (BASe) -yhtiön hoitamaan lentoja yhteysvälille Pori–Helsinki.

Tarjouskilpailuun reittilentoliikenteen operaattorivalinnasta jätti määräaikaan mennessä tarjouksen neljä operaattoria ja yksi määräajan ulkopuolella.

Tarjouskilpailun valintaperusteena oli hinta, vs. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku kertoi tiedotteessa.

Tarjouksista edullisin oli BASe-yhtiön jättämä. Tarjous alittaa kaupunginvaltuuston hyväksymän määrärahan.

Vihreiden Laura Pullinen teki Vasemmistoliiton Jari Hakalan kannattaman muutosehdotuksen, että päätösesitys hylätään. Kolmas Pullisen ja Hakalan kannalla ollut oli Timo Aro (vihr. sit.).

”Perusteluna oli se, että sopimus hylätään Porin kaupungille koituvien kohtuuttomien kustannusten takia ja ulkopuolisesta rahoituksesta käytössä olevien puutteellisten tietojen vuoksi”, Pullinen kertoi Satakunnan Kansalle.

Kaupunginhallitus päätti kuitenkin äänin 8–3 hyväksyä pohjaehdotuksen. Sen mukaan BASe valitaan operaattoriksi sopimuskaudelle 1.1.2023–31.12.2024 sekä mahdollisille optiokausille vuodeksi kerrallaan vuoden 2026 loppuun asti.

Hankintasopimus syntyy vasta, kun se on allekirjoitettu ja soveltuvuusvaatimukset on tarkistettu, Kilkku kertoi tiedotteessa.

Lentoliikenne on määrä aloittaa 9. tammikuuta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut