Rauma tukee tietojärjestelmillään hyvinvointialuetta

Tietokoneet ja tietoliikenneyhteydet ylläpidetään tarvittavan ajan vuoden 2023 puolella.

Kuvituskuva.

20.12.2022 8:00

Rauma

Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtymävaiheen käytännön sujuvuus pyritään turvaamaan Raumalla kaupungin tietoteknisten laitteiden ja tietoliikenneyhteyksien varajärjestelyillä. Kaupunginhallitus hyväksyi Satakunnan hyvinvointialueen pyynnöstä tietoliikenneyhteyksien ja ohjelmistojen ylläpidon järjestämisen vuodenvaihteen jälkeen.

Sote-uudistuksessa palvelujen järjestäminen siirtyy kunnilta vuoden 2023 alusta maakunnallisille hyvinvointialueille. Tietotekniikan ja -järjestelmien muutos on mittava ja monimukainen tehtävä, eikä Rauma ryhdy kiirehtimään sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien purkamista.

Kaupunginhallituksen päätöksellä Rauma sitoutuu ylläpitämään Satakunnan hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön sekä asiakas- ja potilastietojärjestelmät kunnes hyvinvointialue saa järjestelmänsä toimintaan.

Varajärjestely on voimassa kuitenkin vain vuoden 2023 ajan. Rauma edellyttää, että hyvinvointialue vastaa kaikista järjestelyistä aiheutuvista kustannuksista.

Hyvinvointialueelle siirtyvällä henkilöstöllä on pääsy Rauman kaupungin sähköposteihin ja tietovarantoihin helmikuun loppuun saakka. Tätä mahdollisuutta on pyytänyt hyvinvointialue. Sen sijaan hyvinvointialueelle kuulumattomien tietojärjestelmien käyttö estetään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut