Lentokentän liepeillä tuleen syttyneen autiotalon annettiin palaa loppuun Porissa – Aiheutti savuhaittaa laajalti

Kuvituskuva.

17.12.2022 7:55 | Päivitetty 17.12.2022 15:46

Pori

Vanha, asumaton omakotitalo tuhoutui kokonaan tulipalossa Porin lentokentän lähettyvillä sijaitsevalla Tallitiellä lauantaina.

Ensimmäinen hälytys palosta tehtiin perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 5.07, kun kakkostietä pitkin ajanut autoilija huomasi Tallitien suunnasta nousevan korkean savupatsaan.

Henkilövahingoilta säästyttiin, sillä talo on asumaton. Kuitenkin Satakunnan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin mukaan siellä ollutta takkaa oli lämmitetty perjantain puolella.

”Siellä on käyty pitelemässä lämpöä”, iltapäivällä tavoitettu päivystävä palomestari Tuomas Kiskola kertoi.

Talon annettiin palaa hallitusti loppuun. Tilanne oli Tallitiellä ohi kello 14, jolloin pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat paikalta.

”Illalla saattaa yksikkö käydä vielä vilkaisemassa”, Kiskola sanoi.

Palosta ei ole ollut leviämisvaaraa. Palon alkuvaiheessa tulipalosta levisi savua laajalle, myös Porin keskustaan saakka.

Tästä aiheutui pelastuslaitokselle toinen talopaloon liittyvä hälytys, kun Liisankadulla joku soitti hätäkeskukseen huomattuaan porraskäytävässä savun hajua. Savuhaitta oli kulkeutunut rakennukseen Tallitieltä asti.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Tallitielle lauantaina kello 5.07 ja 5.09. Paikalle lähti ainakin kymmenen pelastuslaitoksen yksikköä. Liisankadulle apua soitettiin lauantaiaamulla kello 6.49.

Päivitetty kauttaaltaan 17.12.2022 kello 15.39.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut