C-hepatiittia sairastanut puraisi poliisia käsivarteen – paljousalennus lyhensi tuomiota viidellä kuukaudella

Poliisipartio oli saanut ilmoituksen kahden miehen ja yhden naisen seurueesta.

Kuvituskuva.

17.12.2022 10:13

Pori, Rauma

Poliisia puraissut, C-hepatiittia sairastanut porilaismies on tuomittu ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

38-vuotias mies otettiin 12. joulukuuta viime vuonna Raumalla kiinni epäiltynä varkaudesta ja varkauden yrityksestä, jolloin hän kesken turvallisuustarkastuksen alkoi voimakkaasti rimpuilemaan irti poliisien otteesta ja latelemaan heille tappouhkauksia. Painiottelun tiimellyksessä mies onnistui puraisemaan toista poliisia oikeaan käsivarteen, johon tuli verta vuotava ruhjehaava.

Poliisipartio oli saanut ilmoituksen kahden miehen ja yhden naisen seurueesta, joka oli eräällä pysäköintialueella "huseeraamassa jotain". Paikalla olikin murtauduttu kahteen henkilöautoon, mutta kolmikko ei kuitenkaan saanut syytteitä näistä teoista.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi miehen (s. 1984) virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Käräjäoikeuden mukaan rangaistuksen olisi tullut olla kahdeksan kuukautta vankeutta, mutta koska mies on viime vuonna tuomittu eripituisiin rangaistuksiin Helsingin, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen käräjäoikeuksissa, oli rangaistusta alennettava.

Rikoksen uhriksi joutuneelle poliisille mies velvoitettiin maksamaan vahingonkorvauksena kivusta ja särystä 400 euroa, pysyvästä kosmeettisesta haitasta 800 euroa sekä loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1 500 euroa. Lisäksi miehen on korvattava oikeudenkäyntikuluja 2 300 euroa.

Käräjäoikeuden mukaan tilanne muodosti todellisen riskin tartunnasta, ja miehen nimenomaisena tarkoituksena oli tartuttaa tauti poliisiin.

C-hepatiitti jää suurimmalle osalle tartunnan saaneista elimistöön ja aiheuttaa kroonisen maksatulehduksen. Hoitamattomana se voi johtaa vakaviin maksavaurioihin. Sitä vastaan ei ole olemassa toimivaa rokotetta.

Poliisi joutui tapahtuneen jälkeen käymään läpi C-hepatiitti-seurantajakson, mutta hän oli välttynyt tartunnalta.

Korjattu 17.12.2022 kello 18.35 otsikkoa ja yhtä lausetta tekstissä sukupuolineutraalimmiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut