Alanvaihtoaikeet kummittelivat porilaisen ja raumalaisen naisen päässä vuosikaudet – Nyt kummallakin on uusi ura, ja se on heistä ihanaa

Saman työnantajan leivissä työskennelty aika on 2000-luvulla lyhentynyt noin kahdella vuodella. Uuteen työhön pyritään monenlaisista syistä. Tässä jutussa kaksi alanvaihtajaa kertoo tarinansa.

Janika Lehtonen on tehnyt nyt viitisen vuotta unelmatyötään lasten parissa. Lehtonen päätyi hakemaan sosionomiopintoihin, koska hänellä on edelleen voimakas tiedonjano varhaiskasvatusta kohtaan. ”Opiskelu aikuisena on ollut helpompaa, mutta tulevista vuosista on silti varmasti tulossa melkoinen rutistus. Ei se sormia napsauttamalla käy, että saa yhdisteltyä arkeen työn, opiskelun, perhe-elämän ja harrastukset, mutta raivaan tilaa opiskelulle tarvittaessa vaikka alkuyöstä.”

29.12.2022 6:00

Pori, Rauma

”Läppäri tai puhelin oli jatkuvasti auki. Työt seurasivat kotiin, ja myymisestä oli tullut täysi ähky. Olin väsynyt myös siihen, että aina olisi pitänyt olla saatavilla”, kuvailee raumalainen Janika Lehtonen, 49, tuntemuksiaan ennen alanvaihtoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut