Satakuntaan saattaa tulla suurempia tuulivoimaloita kuin Suomen maaperälle on vielä koskaan rakennettu: Korpilevonmäen tuulipuisto sai rakennusluvat

Ilmatar Energy sai rakennusluvat kuudelle, enintään 270 metrin korkuiselle tuulivoimalalle. Sähköä ne tuottaisivat vuositasolla 48 000 kerrostaloasunnon tai 6 700 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran.

Nuolivaaran tuulipuistoon Kemijärven ja Sallan alueelle pystytettiin tänä syksynä 5,7 megawatin voimaloita. Säkylän Korpilevonmäelle on kaavailtu suurempia, noin 7 megawatin tuulivoimaloita.

16.12.2022 12:35

Säkylä

Etelä-Satakunnan ympäristölautakunta on myöntänyt Ilmatar Energy Oy:lle rakennusluvat Korpilevonmäen tuulipuiston rakentamiseen Säkylän Köyliöön. Luvat myönnettiin yhtiön lupahakemusten mukaisesti kuudelle tuulivoimalalle.

Lupaehtojen mukaan Säkylään saa rakentaa suurempia tuulivoimalaita kuin Suomen maa-alueille on vielä koskaan rakennettu. Niiden korkeus saa olla enintään 270 metriä, roottorin halkaisija enintään 200 metriä ja teho noin 7 megawattia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut