Suora bussiyhteys Yyteriin saa jatkoa, mutta muuttuu maksulliseksi

Suora bussilinja Yyteriin järjestetään jälleen kesällä 2023. Ensi kesänä Yyteriin pääsee myös Reposaaresta.

Yyterin kruunattu Y-kirjain laitettiin paikalleen tasan neljä vuotta sitten 13.12.2018.

13.12.2022 21:52

Pori

Porin kaupunki järjestää jälleen suoran bussilinjan keskustan ja Yyterin välille ensi kesänä, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Viime kesästä poiketen bussi jatkaa Yyteristä myös Reposaareen ja kulkee pelkän heinäkuun sijaan koko koulujen lomakauden.

Muutoksilla halutaan parantaa Yyterin ja Reposaaren saavutettavuutta kesäsesongin aikana. Muutoksia on tehty asiakastoiveita kuuntelemalla. Bussilinjan parannuksilla on vaikutusta myös palvelun hintaan. Kesällä 2022 suora linja Yyteriin oli ilmainen.

”Linja on viime kesästä poiketen asiakkaille maksullinen ja matka maksaa normaalin joukkoliikenteen lipun verran. Tämä mahdollistaa sen, että linja kulkee koko kesän ja reitti vie Yyterin lisäksi Reposaareen saakka. Linjan houkuttelevuuden ajatellaan ensisijaisesti perustuvan sen kätevyyteen ja nopeuteen”, kertoo Yyterin erityisasiantuntija Tove Vesterbacka.

Keskustassa bussivuoro kiertää sekä kauppatorin että matkakeskuksen kautta, jonka jälkeen se jatkaa suoraan valtatie kakkosta Yyteriin ja sieltä Reposaareen.

Linjan toivotaan houkuttelevan Yyteriin ja Reposaareen saapuvia valitsemaan joukkoliikenteen oman auton sijaan. Bussilla matkatessa ei myöskään tarvitse huolehtia parkkipaikan löytymisestä Yyterin hetkittäin ruuhkaisilla pysäköintialueilla.

Vuorot sovitetaan viime kesän tapaan yhteen Poriin saapuvien ja Porista lähtevien junavuorojen kanssa, joten linja hyödyttää porilaisten lisäksi myös kaupunkiin saapuvia matkustajia.

”Bussi kulkee samat kolme vuoroa viikon jokaisena päivänä. Vuorojen suunnittelussa on otettu huomioon sekä päiväkävijät että Yyterissä yöpyvät”, Vesterbacka kertoo.

Yyterin bussilinja kulkee läpi kesän 5.6.–9.8. ja tarkemmin vuoroista viestitään lähempänä kesää.

Lipputulojen jälkeen jäävät kustannukset rahoitetaan kaupunginhallituksen Yyterin kehittämistoimiin varatusta määrärahasta. Porin joukkoliikennejaosto päätti asiasta kokouksessaan 13.12.2022.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut