Satakuntaan lievempiä lumikuuroja ja tuulia

Lähipäivinä Satakunnassa lämpötilat ovat pakkaslukemilla, mutta tulevan viikon alkuun on ennusteilla loskakelejä.

13.12.2022 19:41

Satakunta

Pääkaupunkiseutua ja Kaakkois-Suomea piiskanneet tuulet ja tuiskut eivät yltäneet läntiseen Suomeen. Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko selittää tämän johtuneen siitä, että etelästä Viron suunnasta tullut matalapaineen rintama täyttyi, ja sen seurauksena tuulet ja sateet laantuvat keskiviikkona.

”Ennuste on Satakuntaan, että ilmavirtaus ja tuulet kääntyvät lännen puolelle merelle ja lievenevät. Lumikuuroja voi tulla keskiviikon aikana”, Ilkka Alanko ennakoi.

Varsin tyypillisiä sääilmiöitä siis läntisen Suomen talvessa, vaikka parina päivänä tuulten ja pakkasten yhteisvaikutus tuntui ehkä purevalta. Normaalia on myös, että joulukuussa sataa lunta. Porissa lumen syvyys oli 19 senttimetriä, Kokemäellä 16 senttimetriä ja Raumalla 17 senttimetriä.

”Ennuste on, että läntisessä Suomessa lämpötilat ovat 8–15 astetta pakkasella. Jos pilvisyys rakoilee, sitten pakkanen todennäköisesti kiristyy. Loppuviikkoa kohti lauantain ja sunnuntain aikana pakkanen lauhtuu. Ensi viikon alkuun on ennusteissa lounainen ilmavirtaus ja lämpötila voi nousta plussan puolelle maanantaista keskiviikkoon”, Ilkka Alanko sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut